مقایسه و بهبود پیاده سازی الگوریتم های کدگشایی ترتیبی کدهای کانولوشنال

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PADSA-3-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هادی

دانشجوی دکتری مخابرات، دانشگاه صنعتی شریف

محمدرضا پاکروان

دانشیار، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

قابلیت کدهای کانولوشنال در تصحیح خطا با افزایش طول حافظه افزایش می یابد. اما افزایش طول حافظه، باعث افزایش پیچیدگی الگوریتم کدگشایی بهینه ویتربی می شود، چرا که تعداد محاسبات در الگوریتم ویتربی به صورت نمایی به طول حافظه وابسته است. افزایش پیچیدگی الگوریتم ویتربی با طول حافظه، می تواند پیاده سازی این الگوریتم را هنگام کدگشایی کدهای کانولوشنال با طول حافظه بلند ناممکن کند. به همین جهت الگوریتم های زیربهینه ای همانند Fano و Stack ارائه شده اند تا امکان کدگشایی ترتیبی و سریع کدهای کانولوشنال با طول حافظه بلند را فراهم کنند. در این نوشتار به معرفی شیوه های گوناگون پیاده سازی الگوریتم های Fano و Stack پرداخته و با ارائه نوآوری هایی، سرعت اجرا و حافظه مورد نیاز این الگوریتم ها را بهبود می دهیم. برای ارزیابی مزایای پیاده سازی های مختلف ارائه شده، آن ها را برمبنای قدرت تصحیح خطا، زمان کدگشایی و میزان حافظه مورد نیاز مقایسه می کنیم. همچنین ما از نتایج شبیه سازی استفاده می کنیم تا نشان دهیم که اگر وضعیت کانال مخابره زیاد خراب نباشد، الگوریتم های Fano و Stack می توانند توانایی تصحیح خطای الگوریتم بهینه ویتربی را در زمان کدگشایی بسیار کمتر، برای کدگشایی کدهای کانولوشنال با طول حافظه بلند فراهم آورند.

کلیدواژه ها

کدهای کانولوشنال, الگوریتم های کدگشایی ترتیبی کدهای کانولوشنال, الگوریتم ویتربی, الگوریتم Fano, الگوریتم Stack, طول حافظه کد کانولوشنال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.