تدوین استراتژی توسعه اکوتوریسم در منطقه الموت به روش SWOT
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه پایداری توسعه و محیط زیست، دوره: 1، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JSDE-1-4_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 329
نویسندگان
استادیار مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن.
استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.
کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران (مسئول مکاتبات).
چکیده
لزوم توجه جدی به مقوله سیر و سیاحت و گردشگری در طبیعت (اکوتوریسم) به عنوان پدیده ای جدید در زندگی ماشینی قرن بیست و یکم بسیار احساس می شود و اهمیت آن روز به روز در دنیا افزایش می یابد. کشور ما با برخورداری از انواع مختلف جاذبه های گردشگری مانند الموت، تاکنون نتوانسته از این مزیت به خوبی استفاده نماید. با وجودی که مناطق طبیعی کشور می تواند یکی از جاذبه های ارزشمند برای جذب گردشگران داخلی و خارجی به شمار آید، اما برنامه ریزی برای استفاده از این شرایط هنوز در ابتدای راه است و کار مهم و اساسی برای بهره برداری از جاذبه های طبیعی صورت نگرفته است.هدف از این تحقیق تدوین استراتژی هایی برای توسعه اکوتوریسم در منطقه الموت می باشد که در این راستا از روش SWOT (تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدها) استفاده شده است. با کمک این روش و بررسی های میدانی و تهیه پرسش نامه نقاط قوت و ضعف درونی منطقه و همچنین فرصت ها و تهدیدهای بیرونی مشخص شدند. سپس استراتژی هایی جهت رفع نقاط ضعف و تهدیدات و همچنین تقویت نقاط قوت و فرصت های موجود اتخاذ شد. در نهایت استراتژی های به دست آمده از روش SWOT نمره دهی شده و با استفاده از ماتریس QSPM اولویت بندی شدند تا در توسعه اکوتوریسم منطقه مدنظر قرار گیرند.براساس نتایج بهدست آمده استراتژی های برگزاری جلسات و همایش هایی جهت بیان ارزش منطقه در سطح منطقه ای و ملی، بالا بردن فرهنگ عمومی به وسیله آموزش برای جلوگیری از تخریب محیط زیست منطقه و تاسیس هتل و اماکن رفاهی برای اکوتوریست ها در منطقه در اولویت قرار گرفتهاند.کلیدواژه ها
منطقه الموت, اکوتوریسم, SWOTاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.