ارایه ی روشی برای محاسبه ی پایایی مرحله ی کدگذاری در مصاحبه های پژوهشی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه روش شناسی علوم انسانی، دوره: 15، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_MTOD-15-58_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه خواستار

چکیده

چکیده میزان پایایی یک پژوهش علمی از مهم ترین شاخص های تایید آن پژوهش است. اندازه ی بالای پایایی، در یک پژوهش (اغلب بالاتر از شصت درصد) به این معناست که چنانچه همان تحقیق، در زمان های دیگر انجام گیرد یا افراد دیگری آن را انجام دهند، نتایج مشابهی خواهد داشت. اگرچه کدگذاری داده های مصاحبه یکی از مهم ترین فرایندها، در پژوهش های سازمانی و پیمایش افکار عمومی است، مطالعات اندکی در مورد شیوه ی محاسبه ی پایایی کدگذاری ها مشاهده می شوند. در مقاله ی حاضر، به موضوع پایایی کدگذاری ها، در مصاحبه های پژوهشی پرداخته و روشی برای محاسبه ی پایایی این مرحله ارایه شده است. محققان می توانند با استفاده از روش پیشنهادی، میزان پایایی بازآزمون (شاخص ثبات) و بین دو کدگذار (شاخص تکرارپذیری) را در مصاحبه های پژوهشی محاسبه کنند.  

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: مصاحبه, شاخص پایایی, پایایی بازآزمون, پایایی بین دو کدگذار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.