بررسی جایگاه جهت گیری بوم شناختی در اصلاحات برنامه درسی پست مدرن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدرسه آینده
  • کد COI اختصاصی: FSCHOOL02_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی وارث

عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

آزیتا موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

سیده ثریا پیش بین

، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

واژه پست مدرن رویکرد جدیدی است که در اروپا و آمریکا شکل گرفته و همراه با جنبش های انتقادی، اجتماعی و سیاسی گسترش یافت. این دیدگاه، همچنانکه در قلمروهای مختلفی چون فلسفه، سیاست، هنر، فرهنگ و علوم اجتماعی مسایل و مباحث تازه ای را برانگیخته، در عرصه تعلیم و تربیت نیز مباحث و نگرش های جدیدی را به میان آورده است. در این راستا دیدگاه پست مدرنیسم با تاکید بر مباحثی از جمله مباحث فرهنگی، تاریخی، سیاسی، بوم شناختی، زیبایی شناختی و الهیاتی می تواند منجر به تحولی بنیادین در عرصه آموزش و پرورش شود. لذا در این مقاله سخن از بررسی جایگاه جهت گیری بوم شناختی در برنامه درسی پست مدرن است. در عین حال شناخت اثرات دیدگاه پست مدرنیسم بر شناخت مبانی نظری آن مبتنی است و کسب چنین شناختی، شرط اساسی پردازش اثرات این رویکرد است. لذا در این مقاله ابتدا به مفهوم پست مدرنیسم پرداخته شده و سپس جایگاه آن در تعلیم و تربیت مورد بحث قرار گرفته است. در ادامه نقش و جایگاه جهت گیری بوم شناختی در فرآیند تغییرات برنامه درسی از منظر رویکرد پست مدرن مورد توجه واقع شده است و در پایان به پیامدهای آن پرداخته و به بیان پیشنهادات و راهکارهایی موثر اقدام گشته است.

کلیدواژه ها

پست مدرن، جهت گیری بوم شناختی، تعلیم وتربیت، اصلاحات برنامه درسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.