طراحی، اجرا و ارزیابی اپلیکیشن کوییز آنلاین آزمهر بر مبنای مدل پذیرش فناوری (TAM ): یک مطالعه پایلوت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_DSME-8-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره غلامی

fasa university of medical sciences

علی خانی جیحونی

Shiraz university of medical sciencs

محسن رمضانی

Fasa university of medical sciencs

افسانه قاسمی

Fasa university of medical sciencs

طاهره غلامی

علی اصغر خالقی

Fasa university of medical sciencs

نوید علی نژاد

Fasa university of medical sciencs

چکیده

مقدمه و هدف: پذیرش و قصد استفاده از دستگاه تلفن همراه در ارزشیابی موضوع مورد علاقه روزافزون در زمینه آموزش است. اگرچه مطالعات قابل توجهی در مورد پذیرش یادگیری موبایل  و ارزشیابی مبتنی بر موبایل(MBA) وجود دارد، اما تحقیقات کمی در مورد طراحی اپلیکیشن و عوامل محرک موثر بر قصد دانشجویان برای استفاده از فناوری های تلفن همراه برای اهداف ارزیابی وجود دارد. هدف از این مطالعه طراحی،  اجرا و ارزیابی نرم افزار کوییز آنلاین آزمهر بر مبنای مدل پذیرش فناوری (TAM) می باشد. روش ها: کوییزهای کلاسی دو درس از  رشته کارشناسی بهداشت عمومی(بهداشت روان و اعتیاد و بهداشت حرفه‎ای) ورودی‎های ۹۴ و ۹۵ (۳۵ دانشجو) با استفاده از اپلیکیشن  مذکور برگزار شد. و برای استفاده از مدل TAM  جهت بررسی قصد رفتاری دانشجویان از سازه های محتوا، فناوری، سهولت استفاده شده، سودمندی استفاده شده، بازخورد شناختی و نگرش استفاده شد. از روش آماری همبستگی پیرسون در نرم افزار Spss۲۲ جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان دادند که سازه‎های مختلف TAM مانند سودمندی استفاده درک شده (۰۰۹/۰=p، ۴۱۵/۰=r)، سهولت استفاده درک شده(۰۴۳/۰=p، ۳۷۹/۰=r)، نگرش(۰۳۸/۰=p، ۳۵۱/۰=r)،بازخورد شناختی(۰۳۵/۰=p، ۳۵۸/۰=r)، فناوری(۰۲۳/۰=p، ۳۳۶/۰=r) با قصد رفتاری همبستگی مستقیم دارد اما محتوا با قصد رفتاری همبستگی ندارد(۶۱۰/۰=p، ۰۸۹/۰=r). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که دانشجویان به استفاده از اپلیکیشن مذکور تمایل داشتند و  انجام ارزشیابی به وسیله اپلیکیشن آزمهر می تواند اطمینان خاطر بیشتری را به مدیران، مربیان، دانشجویان در خصوص انجام صحیح تر، کم هزینه تر، دقیق تر و سریع تر آن بدهد.

کلیدواژه ها

Mobile-based assessment, assessment, Technology acceptance model, Behavioral intention to use, ارزیابی مبتنی بر موبایل, ارزشیابی, الگوی پذیرش فناوری, قصد رفتاری برای استفاده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.