بررسی نگرش دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی البرز نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود در سال ۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_DSME-8-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتوسا معدنی پور

Alborz University of Medical Sciences

مهدیه مهرپوری

Alborz University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: دانشجویان از ارزشمند­ترین سرمایه ­ها­ی هر کشور هستند و دیدگاه­شان به رشته تحصیلی و آینده شغلی می­تواند بعنوان راهنمایی مناسب جهت اتقا کیفیت خدمات آموزشی استفاده شود. هدف این مطالعه تعیین نگرش دانشجویان علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی البرز نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی است. روش بررسی: این پژوهش به ­صورت مقطعی - توصیفی روی ۱۱۷ نفر از دانشجویان علوم آزمایشگاهی انجام شد. برای جمع آوری داده­ ها از پرسشنامه ­ای مشتمل بر سئوالات دموگرافیک و سئوالات اصلی تحقیق استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده­های گردآوری شده از نرم افزار SPSS۲۰، آمار توصیفی و آزمون­های آماری t-test، ANOVA و آزمون­های ارزیابی همبستگی استفاده شد. یافته ­ها: میانگین و انحراف معیار سنی افراد مورد مطالعه۴۳ /۱±۶۶/ ۲۰بود که ۱/ ۲۹درصد مرد و ۹/ ۷۰درصد زن بودند. میانگین نمره نگرش دانشجویان به رشته تحصیلی۱۹ /۸±۵۹/ ۴۲بود (۰۵/۰p< ) که ۴۳ درصد دارای نگرش مثبت و ۵۷ درصد دارای نگرش منفی بودند. همچنین، میانگین نمره نگرش دانشجویان نسبت به آینده شغلی۵۰ /۳±۴۵/ ۱۳بود (۰۰۰/۰ p< ) که ۱/ ۳۵درصد نگرش مثبت و ۹/ ۶۴درصد نگرش منفی نسبت به آینده شغلی داشتند. نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج، اغلب دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی خود آگاهی لازم را نداشتند. لذا پیشنهاد می­گردد که جهت شناخت بهتر رشته­های تحصیلی در دانشگاه و بهبود دیدگاه دانشجویان مشاوره­های لازم به دانش­آموزان جهت آشنایی بهتر با رشته­های تحصیلی دانشگاهی ارائه گردد. همچنین، تضمین امنیت شغلی و ایجاد جایگاه شغلی مناسب برای فارغ التحصیلان این رشته از راهکارهای مناسب جهت تقویت نگرش دانشجویان نسبت به آینده شغلی می­باشد.

کلیدواژه ها

Attitude, field of study, future career, laboratory sciences, نگرش, رشته تحصیلی, آینده شغلی, علوم آزمایشگاهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.