تحلیل محتوای موضوعات، روشهای پژوهش و نرم افزارهای بکار رفته در پایان نامه های تحصیلات تکمیلی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 52، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-52-1_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جبرئیل محمدی فر

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

فرید وکیلی تهامی

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

تراب نجاری

استادیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

هدف اصلی از پژوهش حاضر بررسی وضعیت محتوای پایان نامه های تحصیلات تکمیلی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز از ابتدای سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۶ از نظر موضوعات، روشهای پژوهش، نرم افزارهای مورد استفاده، جنسیت و مقطع تحصیلی نویسندگان میباشد. یافته های پژوهش نشان داد که موضوعاتی که بیشترین فراوانی را دارند، عبارتند از: در گرایش تحصیلی تبدیل انرژی "ترمودینامیک و نیروگاه"، در گرایش طراحی کاربردی "دینامیک و ارتعاشات"، در گرایش ساخت و تولید "شکل دهی" و نیز در گرایش سیستم محرکه خودرو "ترمودینامیک و انتقال گرمای فرایند تولید توان موتور" میباشد. از نظر نوع روش پژوهش نیز، روش عددی دارای بیشترین و روش تحلیلی کمترین کاربرد را داشته است. از نظر نرم افزارهای مورد استفاده، نرم افزارهای “MATLAB” و “EES” به ترتیب بیشترین کاربرد را داشته اند. از نظر ترکیب جنسیتی نویسندگان پایان نامه ها، ۹۱ درصد را مردان و ۹ درصد را زنان تشکیل میدهند. از نظر مقطع تحصیلی نیز، ۹۱ درصد پایان نامه ها توسط دانشجویان کارشناسی ارشد و ۹ درصد آن توسط دانشجویان دکترا نگاشته شده اند.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا, موضوعات, روشهای پژوهش, نرم افزارها, پایان نامه ها, مهندسی مکانیک, دانشگاه تبریز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.