تجربه عرفانی با تاکید بر اندیشه های ویتگنشتاین و مکتب ذن بودیسم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دوفصلنامه هفت آسمان، دوره: 15، شماره: 56
- کد COI اختصاصی: JR_HAFT-15-56_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 148
نویسندگان
کارشناس ارشد ادیان و عرفان و پژوهش گر گروه ادیان و مذاهب بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی
چکیده
نویسندگان این مقاله ضمن مقایسه دیدگاههای عرفانی موجود در آثار ویتگنشتاین با مکتب ذن بودیسم، پرتو تازهای بر تجربه عرفانی از منظر این دو مکتب فکری افکنده اند. آنها عرفان را نوعی شیوه نگریستن به عالم تلقی کرده و معتقدند شیوه نگریستن یک فرد یا یک مسلک مشروط به دلیل نیست و کسی نمیتواند با دلایل منطقی و فلسفی شیوه نگریستن یک فرد را تغییر دهد. به اعتقاد آنها، عرفان از منظر این دو مسلک پدیدهای این جهانی است و تجربه عرفانی هرگز تجربهای رازآمیز و سری نیست، بلکه در حقیقت آن را الگو و روش اعتدال و میانهروی میدانند و معتقدند فقط عارف کاملا همسو با واقعیت و منطق زندگی میکند و با مشاهده خود، در مقام دریافتکننده هدیه بزرگ حیات، درمی یابد که همه انسانهای دیگر نیز همچون او دریافتکننده این هدیه هستند و هیچ انسانی و حتی هیچ موجود زنده و ذیشعوری برتر و فراتر از موجودات و انسانهای دیگر نیست.کلیدواژه ها
تجربه عرفانی, ویتگنشتاین, مکتب ذن بودیسم, عرفاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.