آتوریته معرفتی باور دینی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوفصلنامه هفت آسمان، دوره: 16، شماره: 61
  • کد COI اختصاصی: JR_HAFT-16-61_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیندا زاگزبسکی

نعیمه پورمحمدی

استادیار گروه دین شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب

علی کلانی

دانشجوی دکتری فلسفه دین دانشگاه علوم و تحقیقات

چکیده

آتوریته در عمل (یا آتوریته اخلاقی و سیاسی) و آتوریته در باور (یا آتوریته معرفتی) دو نوع مهم آتوریته است. از میان این دو نوع آتوریته فقط آتوریته در عمل است که در فلسفه اخلاق و فلسفه سیاسی بحث و بررسی می شود. حتی معرفت شناسان نیز از پرداختن به موضوع آتوریته در باور (یا آتوریته معرفتی) امتناع می کنند. نپرداختن به موضوع آتوریته معرفتی بیشتر به دنبال نوعی بدگمانی به این مفهوم است که خود ناشی از ناسازگاری ظاهری مفهوم آتوریته با مفهوم خودتابعی است. از منظر برون دینی، شخص در پذیرش آتوریته معرفتی دین توجیه معقولی ندارد. زاگزبسکی در کتاب آتوریته معرفتی می کوشد از این نوع آتوریته دفاع کند. در این مقاله، که فصلی از همین کتاب است، به تفصیل از دیدگاه او درباره جواز معرفتی آتوریته دینی آگاه می شویم.

کلیدواژه ها

آتوریته معرفتی, آتوریته عملی, باور دینی, وحی, گواهی الاهی, اجتماع دینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.