مدل پذیرش آموزش مجازی در طول پاندمی ویروس کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاع رسانی پزشکی نوین، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMIS-7-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر قدرت نما

Apadana Institute of Higher Education

محمد رضا ثابت

دانشجوی کارشناسی، مدیریت صنعتی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

امید جباری

گروه مهندسی عمران، واحد بین الملل کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، کیش، ایران.

چکیده

هدف: در شرایط اضطراری و اپیدمی یک ویروس بهره گیری از فناوری های موجود و آموزش از راه دور تنها راهکار موسسات آموزشی است. در این مطالعه عوامل موثر در پذیرش آموزش مجازی در شرایط کرونا مورد بررسی قرار گرفت. روش ها: روش پژوهش توصیفی - پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بود. نمونه آماری ۳۴۴ نفر از دانشجویان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهر شیراز در سال ۱۳۹۹بود که به شیوه تصادفی – طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته در قالب ۲۶ گویه و ۶ مولفه بود. داده ها با استفاده از نرم افزار PLS و آزمون تحلیل مسیر ارزیابی شدند. نتایج: براساس یافته های پژوهش، وضعیت تسهیلات به ترتیب با ضریب مسیر ۰/۷۲۴ و ۰/۵۸۰ بر درک سهولت استفاده و درک سودمندی دانشجویان اثر مستقیم و با ضریب مسیر ۰/۳۲۸ از طریق متغیر میانجی درک سهولت استفاده بر درک سودمندی اثر غیرمستقیم و معناداری داشت. علاوه بر این درک سهولت استفاده و درک سودمندی به ترتیب به میزان ۴۳ و ۴۴ درصد بر نگرش دانشجویان تاثیر معناداری داشت. همچنین مشخص شد که در صورت ایجاد نگرش مثبت در دانشجویان، به میزان ۶۷ درصد به تمایل رفتاری و سپس به میزان ۸۰ درصد به پذیرش آموزش مجازی توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی در شرایط بحران کرونا منجر خواهد شد. نتیجه گیری: در شرایط کنونی جهت بهبود پذیرش و افزایش کارایی آموزش مجازی، قبل از به کارگیری هر نوع محتوای آموزشی و ابزاری، بر نقش متغیرهای برداشت ذهنی از آسانی استفاده و مفید بودن توجه شود.

کلیدواژه ها

Structural Model, Learning, Behavior, COVID-۱۹., مدل ساختاری, یادگیری, رفتار, کووید-۱۹.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.