تاثیر پلیمر سوپرجاذب بر صفات فیزیولوژیکی ارقام گندم دیم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)، دوره: 27، شماره: 103
  • کد COI اختصاصی: JR_AREOAJ-27-103_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا عابدینی

کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی اراک

نورعلی ساجدی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

به منظور مطالعه اثر پلیمر سوپرجاذب بر صفات فیزیولوژیکی ارقام گندم دیم آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی واقع در شهرستان خمین، در سه تکرار در سال زراعی ۹۰-۱۳۸۹ اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل پلیمر سوپرجاذب در چهار سطح ۰، ۱۰، ۲۰ و ۳۰ کیلوگرم در هکتار و ارقام گندم دیم شامل آذر۲، سرداری و رصد بودند. صفات مورد بررسی شامل: طول برگ پرچم، محتوای نسبی آب برگ، درصد نشت یونی، فتوسنتز جاری، انتقال مجدد و عملکرد دانه بودند. نتایج نشان داد که اثرتیمارهای سوپرجاذب بر صفات طول برگ پرچم، محتوای نسبی آب برگ، درصد نشت یونی، فتوسنتز جاری، انتقال مجدد و عملکرد دانه معنی دار بود. بین ارقام مختلف نیز از نظر صفات فوق اختلاف معنی دار مشاهده شد. بیشترین عملکرد دانه به میزان ۱۱۶۱ کیلوگرم در هکتار از تیمار ۳۰ کیلوگرم در هکتار سوپرجاذب و رقم آذر۲ بدست آمد و کمترین عملکرد به میزان ۸۵۵ کیلوگرم در هکتار از تیمار بدون مصرف سوپرجاذب و رقم سرداری حاصل شد. با مصرف پلیمر سوپرجاذب از سطح ۱۰ کیلوگرم در هکتار به ۳۰ کیلوگرم در هکتار عملکرد دانه به طور معنی دار افزایش یافت.

کلیدواژه ها

Diammonium sulfate, Ethylene diamine tetra acetate, Magnesium

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.