طراحی مدل خط‎مشی‎گذاری به‎منظور بهبود محیط کسب‎وکار جمهوری اسلامی ایران با استفاده از نظریه داده‎بنیاد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت دولتی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPAT-5-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس منوریان

دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

محمد ابویی اردکان

دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

محمدجواد ایروانی

دکترای مدیریت سیاست‎گذاری، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

محمدرضا زندی منش

دانشجوی دکترای مدیریت سیاست‎گذاری، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

مدل‎های متنوعی برای خط‎مشی‎گذاری در دوره‎های زمانی مختلف مطرح شده‎اند که در عالم واقعیت هریک جلوه‎ای دارند و در سیاست‎گذاری نشانی از آنها دیده می‎شود. مقاله پیش رو تلاش می‎کند که با در نظر گرفتن پیچیدگی‎های محیط کسب‎وکار و مجموعه بازیگران بی‎شمار و متنوع این حوزه، مدلی از خط‎مشی‎گذاری برای رونق و بهبود محیط کسب‎وکار جمهوری اسلامی ایران ارائه دهد. داده‎های گردآوری‎شده کیفی و با رویکرد نظریه داده‎بنیاد است. جامعه آماری پژوهش، خبرگان محیط کسب‎وکار هستند که از طریق نمونه‎گیری نظری با دوازده نفر از آنان مصاحبه‎های عمیق انجام شده است. در این روش، محقق با رویکردی استقرایی و با کمک داده‎های گردآوری شده، به تدوین نظریه‎ای قابل اتکا در زمینه خط‎مشی‎گذاری اقدام می‎کند. برای این امر، پس از کدگذاری باز، مفاهیم و مقوله‎ها استخراج شدند و در مرحله کدگذاری محوری این مقوله‎ها در قالب پدیده‎محوری، شرایط علی، شرایط زمینه‎ای، شرایط مداخله‎گر و کنش‎ها و واکنش‎ها نمایش داده شدند که بر این اساس، نهاد بهبود محیط کسب‎وکار، به‎منزله پدیده اصلی و محوری مدل سیاست‎گذاری و کنش‎هایی همچون طرح‎ریزی برای بهبود محیط کسب‎وکار، فعل و انفعال دولت و بخش خصوصی و دستورگذاری واقع‎گرا مطرح شدند. درنهایت، سیر داستان ترسیم و نظریه بیان شده است.

کلیدواژه ها

توسعه بخش خصوصی, رونق محیط کسب‎وکار, شاخص‎های سنجش محیط کسب‎وکار, قانون بهبود محیط کسب‎وکار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.