تأثیر سطوح مختلف آرایش کاشت و میزان بذر بر عملکرد و اجزای عملکرد کلزا رقم RGS003 در بهبهان.

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: DEZFULWATERMECH01_341
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا ساجدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز

عبدالامیر راهنما

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، اهواز

امیرخسرو دانایی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان- ایستگاه تحقی

چکیده

انتخاب آرایش کاشت و میزان بذر مناسب می تواند افزایش تولید در واحد سطح را فراهم آورد. جهت بررسی تأثیر این عوامل برعملکرد دانه کلزا و اجزای آن، در سال زراعی 87-1386 این آزمایش به صورت کرت های یک بار خردشده در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار بر روی رقم RGS003 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان به اجرا در آمد. در این آزمایش چهار سطح آرایش کاشت (پشته های 60 و 50 سانتی متری با دو و سه خط کاشت روی هر پشته) به عنوان فاکتور اصلی و چهار میزان بذر (4، 6، 8 و 10 کیلوگرم بذر در هکتار) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج این بررسی نشان داد آرایش کاشت و میزان بذر اثر معنی داری در سطح 1% بر عملکرد و اجزای آن داشتند، چنانچه با کاهش عرض پشته ها از 60 به 50 سانتیمتر و افزایش میزان بذر از 4 به 10 کیلوگرم، عملکرد به طور معنی داری کاهش یافت. حداکثر عملکرد دانه (2855/19 کیلوگرم در هکتار) از تیمار عرض پشته 60 سانتی متر و دو خط کاشت روی پشته با مصرف 4 کیلوگرم بذر در هکتار به دست آمد. بالاترین تعداد غلاف در بوته(114/8 غلاف)، بیشترین تعداد دانه در غلاف(26/5 دانه) و بالاترین وزن هزاردانه(3/52 گرم) نیز متعلق به همین تیمار بود. در بین صفات مطالعه شده، گرم) نیز متعلق به همین تیمار بود. در بین صفات مطالعه شده،(**0/92=r) در نهایت با توجه به نتایج این آزمایش، کاشت روی پشته های 60 سانتی متری و دو خط کاشت روی پشته با مصرف 4 کیلوگرم بذر در هکتار جهت دستیابی به بالاترین عملکرد دانه کلزا توصیه می شود.

کلیدواژه ها

کلزا، آرایش کاشت، میزان بذر، عملکرد، اجزای عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.