شبیه سازی تعیین عمق کارگذاری ستون شن در سه بافت خاک برای سامانه آبیاری قطره ای درخت سیب
محل انتشار: فصلنامه مدیریت آب و آبیاری، دوره: 11، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 242
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWIM-11-4_012
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1400
چکیده مقاله:
سامانه های آبیاری قطره ای، روش مناسبی برای تامین آب مورد نیاز گیاهان در محیط ریشه می باشد. مدیریت این روش متکی بر علم توزیع آب در حجم خاک مرطوب است. مدل های شبیه سازی می تواند در بدست آوردن این دانش ارزشمند بکار گرفته شوند. در این پژوهش شبیه سازی ستون شن در منطقه ریشه درخت سیب تحت سامانه آبیاری قطره ای به منظور تعیین عمق بهینه ستون شن در سه بافت خاک مختلف برای بررسی نحوه جذب آب توسط ریشه، مقدار آب مصرفی، میزان تبخیر و نفوذ عمقی با استفاده از مدل HYDRUS-۲Dمورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد در بافت خاک لوم زمانی که عمق ستون شن در بازه ۱۰-۱۵ سانتی متری و در بافت خاک سیلتی لوم ستون شنی به عمق ۵ تا ۱۰ سانتی متری قرار گیرد، میزان نفوذ، آب مصرفی و تبخیر نسبت به حالت ماکزیمم به میزان قابل ملاحظه ای کمتر خواهد بود به طوری که میزان نفوذ عمقی در بافت خاک سیلتی لوم به میزان ۵۵ درصد و در بافت خاک لوم ۳۵ درصد نسبت به حالت ماکزیمم کاهش داشته است و در نهایت سناریو های بررسی شده نشان داد در بافت خاک لوم شنی، به دلیل سبک بودن بافت خاک استفاده از ستون شن وضعیت بهبود دهنده ای را ایجاد نخواهد کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود سلطانی
استادیار، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران.
محدثه السادات فخار
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران.
حسین ربانیها
دانشجوی دکتری مهندسی آبیاری و زهکشی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :