ارزیابی اثرات تنش شوری و خشکی بر جوانه زنی و سبز شدن خاکشیر تلخ (Sisymbrium irio L) توده بیرجند

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: DEZFULWATERMECH01_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس آبین

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه بیرجند

زینب نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه بیرجند

سید وحید اسلامی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

به منظور بررسی تاثیر تنش شوری و خشکی بر جوانه زنی و سبز شدن علف هرزخاکشیر تلخ توده ی بیرجند، دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملآ تصادفی با 3 تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا گردید. سطوح شوری شامل غلظت های 0، 10، 20، 40، 80، 160، 240 و 320 میلی مولار کلرور سدیم و سطوح خشکی شامل پتانسیلهای اسمزی 0، 0/1-، 0/2-، 0/4-، 0/6-، 0/8- و 1- مگاپاسگال بو د. نتایج این تحقیق نشا ن داد که تنشهای شوری وخشکی بر روی صفات مورد بررسی شامل: درصدجوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول گیاهچه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه و بنیهی گیاهچه تاثیر بسیار معنی داری ((P≤ 0/01) داشتند. بر اساس مدل لجستیک برازش داده شده، غلظتی از نمک و همچنین سطحی از تنش خشکی که برای ممانعت 50 درصدی حداکثر جوانه زنی در خاکشیر لازم بود بترتیب، 173,58 میلی مولار و 0,927 - مگاپاسکال بود.

کلیدواژه ها

سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی، پلی اتیلن گلیکول، کلرور سدیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.