الزامات مداخله سازمان های مردم نهاد در سلامت جنسی خانواده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگی - تربیتی زنان و خانواده، دوره: 16، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_CWFS-16-57_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید قاسمی

دانشجوی دکتری سیاست گذاری فرهنگی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

غلامعباس شکاری

نویسنده مسئول: دانشیار، دانشکده مدیریت، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

عباسعلی قیومی

دانشیار، دانشکده مدیریت، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

جامعه ایران در دو دهه اخیر، شاهد تحولات فرهنگی گسترده ای در ساحت امر جنسی و سست شدن بنیان خانواده بوده است. این تغییرات ازسویی منجر به رشد و گسترش آسیب هایی در زمینه زیست جنسی ایرانیان گردیده و از سوی دیگر، با مخاطراتی که برای سلامت جنسی ایجاد کرده، نیاز فزاینده به آموزش و تربیت جنسی را تقویت نموده است. این شرایط ضرورت مدیریت، پایش و کنترل سلامت جنسی و تربیت جنسی صحیح را نشان می دهد. در فرآیند مداخله سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت جنسی، سازمان های مردم نهاد نقش بسیار مهمی به عنوان واسطه بین فرد فرد مردم و قوای حاکم ایفا می کنند. در مطالعه حاضر، با ۲۲ نفر از صاحب نظران این حوزه، مصاحبه عمیق انجام گرفته و با استفاده از راهبرد تحلیل مضمون، الزامات این مداخله ازمنظر صاحب نظران، استخراج شده است. نتایج پژوهش در قالب ۱۰ الزام کلان و ۳۰ الزام جزیی به عنوان الزامات مداخله در سلامت جنسی دسته بندی شده است. این الزامات، ژرف نگری و رویکرد سیستمی به سلامت جنسی، هنجارسازی و الگوسازی زیست جنسی مطلوب، تقویت ارزش های مشترک فطری، رویکرد خانواده محوری در تربیت و آموزش جنسی، آموزش مهارت های مواجهه با مسائل جنسی، مواجهه قانونمند سمن ها با تحریکات جنسی، مداخله سطح بندی شده در سلامت جنسی، تسهیل و زمینه سازی سمن ها برای ازدواج دائم، مداخلات تخصصی برای مواجهه با اختلالات و انحرافات جنسی و هم چنین پشتیبانی حاکمیت از موسسات مردم نهاد در حوزه سلامت جنسی می باشند که به عنوان پیش نیاز هرگونه مداخله سمن ها در جهت تحکیم بنیان خانواده در حوزه سلامت جنسی باید مورد توجه قرار گیرند.

کلیدواژه ها

خانواده, سازمان مردم نهاد, سلامت جنسی, تربیت جنسی, فرهنگ جنسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.