بازشناسی مفاهیم ساخت مدولار،در جهت نیل به روش های پیش ساختگی در معماری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_450
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وفا رحیمی

هادی علائی

آریانا خسروپور

چکیده

خلاصه ساخت مدولار یک تکنیک در صنعت ساختمان سازی محسوب می شود، که به موجب آن ماژول های ساختمان در خارج از سایت پیش ساخته می شوند. ساخت مدولار به جابجایی بخشی از کار پروژه به سایت پروژه از کارخانه و یا کارگاه ساخت ماژول ها اطلاق می گردد. پیش ساختگی توسط تولید محصول در خارج از محل منجر به کاهش برنامه کلی ساخت و ساز، بهبود کیفیت و کاهش اتلاف منابع می شود.از طرفی طبق تحقیقات انجام شده انتشار گازهای گلخانه ای چه در طول فرآیند ساخت ماژول ها و چه در زمان برچیدن ساختمان،کاهش چشمگیری در مقایسه با روش های ساخت و ساز سنتی داشته است.در این مقاله با استفاده از تحقیقات انجام شده در حوزه ساخت مدولار ، در وهله اول چارچوب و چیستی ساخت مدولار و پیش ساختگی در معماری و مزایا و معایب این روش مورد بررسی قرار می گیرد.در گام های بعدی نیز به بیان نقش ساخت مدولار در توسعه پایدار محیطی و روش ها،رویکردهای عمومی و مفاهیم نهفته در مبحث پیش ساختگی اهتمام ورزیده می شود.نتایج مستخرج از تحقیقات گذشته نشان می دهد که با جهت گیری به سمت ساخت مدولار می توان به نوعی انعطاف پذیری در طول فرآیند طراحی، ساخت، نگهداری ،بهره برداری واستفاده مجدد را تامین نمود.در نتیجه اجزایی که از ابتدا برای جداسازی طراحی شده اند، امکان بهینه سازی روش های استفاده مجدد را در پایان عمر مفید ساختمان ها فراهم می کنند و در نتیجه ضایعات تخریب را به حداقل می رسانند. ساختمان های پیش ساخته را می توان در شش گروه عمده تقسیم بندی می شود،که هر بخش ساختمان مدولار یا پیش ساخه باید با در نظر گرفتن بارها و مخاطراتی احتمالی طراحی شوند.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: ساخت مدولار، پیش ساختگی در معماری، توسعه پایدار محیطی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.