تأثیر نوع بافت و غلظت های مختلف اکسین بر توانایی کالوس زایی در پایه M.9 سیب

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: DEZFULWATERMECH01_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه الهی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه زنجان

محمد اسماعیل امیری

گروه باغبانی، دانشگاه زنجان

رقیه عظیم خانی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه زنجان

چکیده

کاربرد تکنیک کشت بافت برای گیاه سیب از مدت ها پیش شروع شده و روز به روز در حال گسترش می باشد. تشکیل پینه مرحله ای اساسی در کشت درون شیشه ی بسیاری از سلول ها و بافت های گیاهی و نیز بعضی از روش های مهندسی ژنتیک می باشد. در این پژوهش شرایط لازم برای تشکیل کالوس های جنین زا از دو ریز نمونه قطعات برگ و قطعات باریکی از ساقه با حداکثر ضخامت 1 میلی متر بررسی شده است. کالوس ها بر روی محیط کشت پایه ی MS که حاوی سطوح مختلفی از هورمون های اکسین شامل IBA، NAA و 2،4D تولید شدند. نتایج حاصل نشان داد که اختلاف بافت های مورد استفاده در سطح 1% معنی دار بوده و اختلاف سطوح هورمونی IBA مورد استفاده معنی دار نبوده و هورمون NAA در غلظت 5/4 میکرومولار بیشترین کالوسزایی و 2،4D در غلظت 0/45 و 0/90 میکرومول کالوس زایی مشابهی داشت و به طور کلی بیشترین حجم کالوس از تاثیر متقابل ریزنمونه ساقه در محیط کشت حاوی غلظت های 0 میکرومول ........... به دست آمده است. اثر متقابل نوع بافت و غلظت های هورمونی در سطح 1% معنی دار بود.

کلیدواژه ها

سیب، پایه ی M.9، کالوس زایی، NAA ،IBA،2,4-D،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.