بررسی رابطه کار آفرین با ساختارهای نهادی و توسعه اقتصادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی تازه یافته در مدیریت و مهندسی صنایع با تاکید بر توانمندی و هوش رقابت
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL08_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود پناهی

کارشناسی ارشد، کارآفرینی(گرایش توسعه)، دانشکده کار آفرینی دانشگاه تهران

چکیده

چکیده هدف این نوشتار بررسی مکاتب، نظریات و دیدگاه های مدیریتی، اقتصادی و روانشناختی و همچنین تفاوت ها و نقاط مشترک آنها بر روی موضوع تاثیر کارآفرینان بر ساختارهای نهادی و توسعه اقتصادی، می باشد. بدین منظور نوشتار حاضر در ابتدا به بررسی نظریات اندیشمندان و پژوهشگران مکاتب فوق در خصوص کارآفرینان و ساختارهای نهادی و نقش آنان در ساختار نهاد گرایی و توسعه اقتصادی پرداخته است. در ادامه با تحلیل نظریات و شکاف های مطالعاتی به این مسئله می پردازد که چگونه کارآفرینان می توانند بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر ساختارهای نهادی تاثیر گذار باشند و عامل اصلی توسعه اقتصادی در جامعه باشند. نتایج بررسی ها نشان می دهد قابلیت ها و ویژگی های شخصی کارآفرینان مانند دارا بودن طیف وسیعی از شبکه های قدرتمند در جامعه(شبکه سازی) و همچنین تمایل شدید به ارزش آفرینی در جامعه، سبب شده است تا در طول زمان ساختارهای نهادی با آنها همسو شوند و همچنین همسویی تصمیمات و سیاست گذاری دولت ها با کارآفرینان در طول زمان، امری اجتناب ناپذیر است، ولی با این حال، نمیتوان به طور قطع گفت که کارآفرینان عامل اصلی توسعه اقتصادی در جامعه هستند، بلکه اینگونه میتوان استدلال نمود که برای تحقق توسعه اقتصادی جامعه، نهادهای معینی باید وجود داشته باشند تا از افراد رفتارهای کارآفرینانه تراوش نماید تا در توسعه اقتصادی نقش آفرینی نمایند. لذا این مقاله به شکل گیری مفاهیم مطالعاتی جدید، بیان شکاف های مطالعاتی، نظریه های پیشین اندیشمندان و ارائه نظریه و فرضیه های ابتکاری می پردازد و برای مطالعه کارآفرینان و سیاست گذاران این حوزه بسیار مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

کلید واژه: ساختار نهادی، کار آفرین، توسعه، توسعه اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.