بررسی سازگاری و مقایسه عملکرد لاین ها، موتانت ها و ارقام پیشرفته سویا
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی
- کد COI اختصاصی: DEZFULWATERMECH01_233
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 828
نویسندگان
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج
چکیده
به منظور بررسی سازگاری و مقایسه عملکرد، تعداد 22 لاین، موتانت و رقم پیشرفته سویا همراه رقم ویلیامز به عنوان شاهد در قالب بلو ک های کامل تصادفی در چهار تکرار طی دو سال(86-1385) مورد ارزیابی قرار گرفتند. هر رقم در یک کرت آزمایشی شامل 4 خط 4 متری با فواصل ردیف 50 سانتی متر و فواصل بوته ها 5 سانتی متر قرار گرفت. در طول فصل زراعی از خصوصیات مهم زراعی از قبیل: ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تاریخ گلدهی، تاریخ غلا ف بندی، رسیدن ... یادداشت برداری به عمل آمد. پس از برداشت عملکرد دانه در هکتار، وزن هزار دانه، درصد روغن و پروتئین تعیین شد.نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد بین سالها از لحاظ عملکرد دانه اختلاف معنی داری وجود ندارد. سال اول با عملکرد دانه 3101/6 کیلوگرم در هکتار نسبت به سال دوم(3026/2کیلوگرم در هکتا ر) دارای برتری نسبی بود .بین ارقام از لحاظ عملکرد دانه اختلاف معنی دار در سطح احتمال 1 درصد وجود داشت. ارقام Loda، Union33 و Clark به ترتیب با عملکردهای دانه 4260، 3914 و 3612 کیلوگرم در هکتار در رتبه های اول تا سوم قرار گرفتند. رقم Bautny با عملکرد دانه 2365 کیلوگرم در رتبه آخر قرار گرفت. اثر متقابل سال و رقم از لحاظ عملکرد دانه، تعداد گره در ساقه در سطح احتمال 1 درصد و از لحاظ تعداد غلاف در بوته در سطح احتمال 5 درصد دارای اختلاف معنی دار بود. با توجه به نتایج حاصل چنین استنباط می شود که ارقام L.17،M.7، M.11، Pella74، L.11، union33،Loda با عملکرد مطلوب و سایر صفات زراعی مناسب از قبیل زودرسی جزء ارقام امید بخش بوده و می توان نسبت به تکثیر آنها اقدام نمود و آنها را در اختیار کشاورزان قرار داد.کلیدواژه ها
سویا، لاین، موتانت، ارقام پیشرفته، مقایسه عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.