آبیاری محصولات با آب دریا

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: DEZFULWATERMECH01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3768
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فیض بخش

پارک علم و فناوری شیلات و آبزیان

فاطمه خدام

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد محاسبه نموده است که در مجمو ع نیاز به 200 میلیون هکتار زمینهای زراعی جدید برای کشت، جهت تا مین نیا ز غذایی بشر با نرخ رشد فعلی جمعیت می باشد. با نگاه به شرایط فعلی تنها برای 30 سال آینده میتوان برای جمعیت جهان غذا تولید نمود. 97 درصد آب روی کره زمین شامل آب اقیانوسها می باشد و 43 درصد از اراضی نیمکره خشکی را بیابانهای بی حاصل تشکیل می دهند و این در حالی است که 15 درصد از بیابانها در سواحل اقیانوسها قرار دارند و می توانند از آب اقیانوسها برای کشاورزی استفاده نمایند. بر طبق این محاسبات 130 میلیون هکتار زمین جدید می توانند زیر کشت محصولات کشاورزی رفته و برای انسانها و حیوانات غذای جدید تولید نماین د. بعضی از محققین برای تولید غذا استفاده از گیاهان هالوفیت که به طور طبیعی نسبت به شوری خاک مقاوم هستند را پیشنهاد کردند. گیاهان هالوفیتی که برای تغذیه حیوانات میتوانند مورد استفاده قرار گیرند از گونه های Salicornia, Atriplex, Suaeda, Disticblis palmeri میباشند. همچنین هالوفیت ها را میتوان برای پرواربندی دام بین 30 تا 50 درصد از مجموع جیره غذایی مورد استفاده قرار داد. درمزارع تولید روغن بعضی از گونه های هالوفیت مورد استفاده قرار می گیرند که شامل Salicornia bigeloii میباشد که میزان تولید آن در مقایسه با سویا و سایر دانه های روغنی که با آب شیرین آبیاری می شوند، برابر اس ت. همچنی ن مزارعی که از آب شور استفاده می کنند نسبت به مزارعی که از آب چاه استفاده می کنند انرژی کمتری مصرف می کنن د. البته در آینده نیاز برای غذا و وابستگی های غذا و محدودیت اکوسیستم آبی همه باعث توسعه اقتصادی بیشتر این حرفه می شود.

کلیدواژه ها

آبیاری محصولات، آبیاری با آب دریا، گیاهان هالوفیت، Disticblis palmeri، Salicornia bigeloii Atriplex، Suaeda

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.