بررسی معادلات نفوذ کوستیاکوف-لوییس، کوستیاکوف و فیلیپ در خاکهای منطقه سید حسن استان خوزستان
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی
- کد COI اختصاصی: DEZFULWATERMECH01_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4114
نویسندگان
دکتری آبیاری و زهکشی و کارشناس سازمان آب و برق خوزستان
دانشجوی دکتری محیط زیست
چکیده
یکی از راه های مدل سازی حرکت آب از سطح خاک به اعماق که از آن به نفوذ تعبیر می شود، کاربرد معادلات نفوذ می باشد. تعیین عمق و سرعت نفوذ آب در خاک یکی از پارامترهای مهم در طراحی، اجرا و ارزیابی پروژه های آبیاری و زه کشی، مطالعات هیدرولوژی، مدیریت منابع آب، حفاظت خاک، طراحی و اجرای فضای سبز و... می باشد. در تحقیق حاضر با استفاده از استوانه های دو گانه که یکی از روش های متداول اندازه گیری نفوذ بوده، در خاک دشت شاوور، سه ایستگاه انتخاب شد و در هر ایستگاه داده های مورد نیاز جهت استخراج ضرایب معادلات نفوذ اندازه گیری گردی د. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS9.0 ضرائب معادلات نفوذ محاسبه شدند. نتایج نشان دادند که علیرغم بالا بودن ضریب تعیین معادلات استخراج شده، سه معادله کوستیاکوف-لوییس، کوستیاکوف و فیلیپ نتایج بهتری را ارایه داده ان د. در سه ایستگاه مورد مطالعه ضرایب معادله گرین-آمپت، A بیشتر از ده و B بیشتر از یک می باشد. در معادله فیلیپ ضریب S بیشتر از 0/5 , A بیشتر از 0/001 حاصل شده است. همچنین در معادله کوستیاکوف ضرایب k و n تقریبا بیش از 0/5 به دست آمده و نکته قابل توجه در مورد ضریب k معادله کوستیاکوف، نزدیک بودن تقریبی آن به S یا ضریب جذبی معادله فیلیپ می باشد. این مطلب نشان گر وابستگی k به خواص فیزیکی خاک است.کلیدواژه ها
نفوذ، معادلات نفوذ کوستیاکوف-لوییس، کوستیاکوف و فیلیپ، استوانه های دوگانهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.