بررسی امکان سنجی بهبود مصرف انرژی شبکه حرارتی کارخانه گاز و گاز مایع ۸۰۰ از شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی مکانیک تبدیل انرژی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EEDJ-8-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فخرالدین جویجری

Islamic Azad University Ahvaz branch, Department of mechanical Engineering, Ahvaz, Iran

عباس کوثری نیا

Islamic Azad University Ahvaz branch, Department of mechanical Engineering, Ahvaz, Iran

مهدی مهرپویا

University of Tehran, Renewable Energies and Environmental Department, Faculty of New Science and Technologies,Tehran, Iran

نادر نبهانی

Assoc. Prof., Department of Mechanical Engineering, Petroleum University of Technology (PUT), Ahwaz, Iran

چکیده

در این مطالعه میزان مصرف انرژی کارخانه گاز و گاز مایع ۸۰۰ با استفاده دو روش آنالیز پینچ اصلاحی و طراحی از پایه بر مبنای تجربیات انجام می گیرد. مصرف انرژی در صنایعی همچون پالایشگاه های نفت و گاز و کارخانه های گاز و گاز مایع نرخ بسیار بالایی دارد. روش تجزیه و تحلیل پینچ به عنوان یک روش کاملا اثبات شده و موفق برای بهبود بهره وری انرژی این کارخانجات استفاده می شود. در این مطالعه، میزان مصرف انرژی کارخانه گاز و گاز مایع ۸۰۰، از شرکت ملی نفت جنوب ایران واقع در شهر اهواز، با استفاده از روش های تحلیل پینچ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهند که کارخانه به مقدار زیادی بار خارجی نیاز دارد. در این راستا، بررسی های اصلاحی نشان می دهد، که کلیه قوانین اصلی پینچ در شبکه حرارتی رعایت شده اند و هیچ گونه نیازی به اصلاح شبکه وجود ندارد. اما مقدار بالای ΔTmin کارخانه، نشان دهنده پتانسیل قابل توجه کارخانه برای کاهش مصرف انرژی با استفاده از روش طراحی از پایه بر مبنای تجربیات است. نتایج نشان می دهد که با بهینه سازی به روش طراحی از پایه می توان به میزان % ۱۹ از مصرف انرژی کارخانه صرفه جویی نمود.

کلیدواژه ها

NGL, Pinch analysis, Retrofit method, Grass-root method, ان.جی.ال, تحلیل پینچ, روش اصلاحی, روش طراحی از پایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.