شناسایی و تعیین گونه غالب نماتودهای مولد گره ریشه چند گیاه تیره بادمجانیان (سیب زمینی) در مناطق اطراف جیرفت
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی
- کد COI اختصاصی: DEZFULWATERMECH01_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2146
نویسندگان
گروه گیاهپزشکی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
گروه باغبانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
چکیده
در سالهای 86-1385، طی بازدید هایی که از مزارع مختلف اطراف جیرفت به عمل آمد مزارعی مشاهده شد که شدیدا به نماتود مولد گره ریشه آلوده بودند. بعد از جمع آوری نمونه ها، ریشه های آلوده در آزمایشگاه در زیر جریان آرام آب شستشو داده شد. سپس در زیر بینوکولر اقدام به جدا نمودن توده تخم (Single Eggmass) از گره های روی ریشه نموده و هر توده تخم در یک شیشه ساعتی حاوی آب مقطر برای خالص سازی و تهیه ایناکولوم قرار داده شد. برای تشخیص های مقدماتی به کمک سوزن به آرامی پوست ریشه را در محل توده تخم کنار زده و نماتودهای بالغ برای تهیه نقش انتهای بدن از آن خارج شد. از مقاطع تهیه شده برای شناسایی گونه، تهیه عکسها و اسلایدهای میکروسکپی استفاده شد. در مرحله بعد برای تهیه ایناکولوم خالص اولیه که مهمترین جنبه آزمایش های بعدی می باشد. یک توده تخم را در پای ریشه نشاء گوجه فرنگی رقم حساس Rutgers که از قبل در خاک پاستوریزه و گلدان استریل پرورش یافته بود قرار داده و پس از گذشت 55 روز و ایجاد گره روی ریشه برای دست یافتن به یک جمعیت بیشتر با استفاده از شاسی های استریل و بذرهای گوجه فرنگی رقم Rutgers به یک جمعیت خالص دست یافتیم. پس از استخراج تخم ها و نوزادهای سن دوم از آنها، برای آزمایشهای افتراقی استفاده شد که در این آزمایشها برای تائید گونه Meloidogyne javanica و تعیین نژاد گونه های M.incognita و M.arenaria از میزبانهای افتراقی استفاده گردید. با بررسی خصوصیات موفولوژی، مرفومتری، نقش انتهای بدن ماده های بالغ (perineal pattern) گونه M.javacica گونه غالب منطقه بوده و گونه های دیگری که در منطقه فعالیت دارند نژادهای شماره 2 گونه های M.incognita و M.arenaria می باشند.کلیدواژه ها
نماتود گره ریشه، بادمجانیان، گونه غالب، جیرفت، .Rutgersمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.