بررسی بیان ژن های SIRT۱ و PGC-۱α در بافت بیضه موش های آزواسپرمی شده با بوسولفان متعاقب یک دوره تمرینات شنا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پرستار و پزشک در رزم، دوره: 9، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_NPWJM-9-32_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر کوچکی

Ph.D Candidate, Exercise Physiology Department, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran

هاجر عباس زاده

Associate Professor, Exercise Physiology Department, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran

پروین فرزانگی

Associate Professor, Exercise Physiology Department, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran

چکیده

مقدمه: آزواسپرمی به عنوان عدم وجود اسپرم از مایع منی تعریف می شود. اسپرماتوژنز ممکن است بسیار حساس به ترکیباتی باشد که با متابولیسم انرژی میتوکندری و کنترل تنفس سلولی تداخل دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی بیان ژن­های SIRT۱ و PGC-۱α در بافت بیضه موش­های آزواسپرمی شده با بوسولفان متعاقب یک دوره تمرینات شنا بود. روش کار: در این مطالعه تجربی، ۲۰ سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار پس از ایجاد مدل آزواسپپرمی به­صورت تصادفی به چهار گروه کنترل سالم، شم، آزواسپرمی، تمرین+ آزواسپرمی دسته­بندی شدند. گروه تمرین+ آزواسپرمی، یک ماه بعد از ایجاد آزواسپرمی، به مدت ۸ هفته و هر هفته پنج روز و هر روز به مدت ۳۰ دقیقه به انجام تمرین شنا با شدت پایین پرداختند. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آنالیز واریانس یکطرفه استفاده گردید.   یافته­ها: نتایج نشان داد که گروه آزواسپرمی نسبت به گروه کنترل سالم موجب کاهش معنادار سطح بیان ژن SIRT۱ و PGC-۱α می شود و ۸ هفته تمرین هوازی شنا با شدت پایین موجب افزایش معنادار آن در گروه تمرین+ آزواسپرمی نسبت به گروه آزواسپرمی شده است. نتیجه­گیری: به­طور کلی نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که فعالیت ورزشی منظم هوازی مانند شنا با شدت پایین در مهار آثار ناشی از بیماری­های ناباروری از طریق حفظ و توسعه بیوژنز میتوکندری در بهبود فرآیند اسپرماتوژنز کمک شایانی می­کند.

کلیدواژه ها

Swimming, SIRT۱, PGC-۱α, Azoospermia., شنا, SIRT۱, PGC-۱α, آزواسپرمی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.