تحلیل شایستگی های کارآفرینانه ی زنان روستایی هدف طرح منارید در کرمانشاه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-8-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن نوربخش

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی پایدار، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

لاله صالحی

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

متنوع سازی منابع درآمدی خانوارهای روستایی از طریق توانمندسازی آنها برای راه اندازی کسب وکارهای جدید و پرورش شایستگی های کارآفرینانه ی آن به عنوان یکی از راهبردهای حفاظت از محیط زیست شناخته شده است. بر این اساس، «دفتر عمران سازمان ملل متحد» و «تسهیلات جهانی محیط زیست» اقدام به اجرای طرح منارید با هدف تقویت توانمندی های کارآفرینانه ی روستاییان در مناطق مختلف جهان کرده اند. یکی از از گروه های هدف این طرح، زنان روستایی بخش بیلوار در استان کرمانشاه بود. اما این که پروژه ی مذکور به توسعه ی کدام شایستگی های کارآفرینانه در جامعه ی هدف نایل گشته، هنوز به روشنی پاسخ داده نشده است. از این رو، هدف این پژوهش تحلیل شایستگی های کارآفرینانه ی زنان روستایی هدف این طرح در استان کرمانشاه بود. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل ۱۷ تن از زنان کارآفرین هدف طرح بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند و از نوع ارجاع زنجیره ای تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار تجزیه و تحلیل داده ها، تکنیک تحلیل مضمون بود. روایی درونی ابزار پژوهش از طریق اعتباریابی توسط اعضا و فرآیند مثلث سازی و روایی خارجی از راه تکنیک حداکثر تنوع در انتخاب نمونه ها تایید شد. یافته ها نشان داد که شایستگی های کارآفرینانه ی زنان مورد مطالعه در سه مضمون محوری شایستگی های محیطی، شایستگی های فردی، و شایستگی های کسب منابع قابل طبقه بندی هستند و هر یک از آنها، دارای مضامین سازمان دهنده و پایه ای دیگری می باشند. در نهایت، روابط بین شایستگی های سه گانه ی استخراج شده، در قالب یک مدل نظری ارائه شد و راه کارهای مترتب بر آن در قالب پیشنهادهایی کاربردی برای تقویت شایستگی های کارآفرینانه ی زنان روستایی ارائه گردید.

کلیدواژه ها

شایستگی های کارآفرینانه, تخریب محیط زیست, طرح منارید, زنان روستایی, تحلیل مضمون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.