بررسی بازده اضافی استراتژی شتاب سود و قیمت در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ACCTG-17-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن قالیباف اصل

استادیار دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد دانشگاه الزهرا(س)، ایران

شهاب الدین شمس

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه مازندران، ایران

محمدجواد ساده وند

کارشناس ارشد مدیریت مالی دانشکده علوم اقتصادی

چکیده

استراتژی های معاملاتی شتاب که برای بهره گیری از همبستگی سریالی موجود در بازدهی بازار و اوراق بهادار به‎کار می روند، در زمره استثنائات مالی و بی نظمی های بازار سرمایه قرار می گیرند. در این استراتژی بازدهی اضافی با خرید سهام برنده گذشته و فروش سهام بازنده گذشته قابل دستیابی است. این پژوهش به بررسی سودآوری استراتژی های شتاب سود و قیمت در بورس اوراق بهادار تهران و ارزیابی اثر عوامل بازده غیرعادی، سود غیرمنتظره استاندارد شده، نسبت قیمت به سود هر سهم، ارزش دفتری به ارزش بازار هر سهم و همچنین اندازه شرکت، بر روی بازده این استراتژی ها طی دوره زمانی ۱۳۸۳ - ۱۳۸۷ می پردازد. پژوهش حاضر بر اساس چهار فرضیه انجام شده است. مهم‎ترین آن‎ها این است که با استفاده از استراتژی-های شتاب سود و قیمت می توان بازده اضافی در بورس اوراق بهادار تهران کسب کرد. نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد، استراتژی شتاب قیمت در بازه های زمانی ۳،۶ و ۱۲ ماهه و استراتژی شتاب سود در بازه-های زمانی ۳ و۶ ماهه در بورس اوراق بهادار تهران سودآور هستند؛ اما سودآوری استراتژی شتاب سود در دوره زمانی یک‎ساله تایید نشده است. در فرضیه سوم به این نتیجه رسیدیم که در دوره زمانی ۳ و ۶ ماهه متغیرهای مستقل مدل توجیه کننده بازده اضافی ناشی از شتاب قیمت هستند اما در دوره زمانی یک‎ساله عوامل دیگری غیر از متغیرهای مستقل ذکر شده در مدل، در کسب بازده اضافی حاصل از شتاب قیمت تاثیرگذار هستند. در فرضیه چهارم رابطه معنادار استراتژی شتاب سود و قیمت در بازه زمانی ۳ و ۶ ماهه تایید شده است؛ اما در بازه زمانی یک‎ساله رابطه معناداری بین این دو متغیر مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

بی‎نظمی, سهام بازنده, سهام برنده, شتاب سود, شتاب قیمت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.