مفاهیم شکل و محتوا و فاصله آنها درحسابداری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره: 20، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ACCTG-20-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاشم نیکومرام

استاد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

فریدون رهنمای رودپشتی

استاد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

قدرت‎الله طالب‎نیا

استادیار حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

جمشید پیک فلک

دانشجوی دکترای حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

صورت­های مالی نمی­توانند تمام گزارش‎های دارای محتوای اطلاعاتی را در اختیار استفاده‎کنندگان قرار دهند. دلیل اصلی این موضوع، وجود زمینه قضاوت در استانداردها و مفاهیم کیفی گزارشگری مالی و تضاد منافع گروه­های مختلف است. مفاهیم شکل و محتوا از دسته این موارد هستند و اینکه تا چه اندازه در مورد این موضوع و فاصله بین آنها و برتری یکی بر دیگری بین گروه­های مورد بررسی در این پژوهش که پنج گروه تهیه­کنندگان، استفاده‎کنندگان­، تاییدکنندگان، مدرسان و دانشجویان حسابداری هستند، تفاهم یا تضاد وجود دارد، سوال این پژوهش است. هدف پژوهش تشخیص عوامل موثر بر ایجاد فاصله مذکور است. این پژوهش از نوع توصیفی، کمی و مقطعی است. ابزار گرد­آوری داده­ها پرسش‎نامه بوده و برای تحلیل داده­ها از آزمون واریانس (ANOVA) آزمون F و آزمون t استفاده شده ­­است. یافته‎های پژوهش حاکی است که هم جایگاه گروه­های مورد بررسی و هم ویژگی­های عمومی و شخصیتی آنها بر نظرات آنها درخصوص محتوا، شکل و فاصله بین آنها تاثیر داشته است. بنابراین با توجه به یافته­های­ پژوهش و فاصله قابل ­توجه بین شکل و محتوا و اینکه تدوین و به‎کارگیری استانداردهای حسابداری مناسب، می­تواند نقش مهمی در کاهش فاصله مذکور داشته باشد، پیشنهادهایی در راستای کاهش این فاصله ارائه شده است.

کلیدواژه ها

شکل و محتوا, برتری محتوا بر شکل, فاصله انتظارات, گروه های مرتبط باحرفه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.