بررسی عوامل موثر بر قصد خرید در تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بازرگانی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIBM-6-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد منتظری

استادیار، مدیریت، دانشگاه پیام نور، کرمان، ایران

علیرضا ابراهیمی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه ولی عصر(عج)، رفسنجان، ایران

پرویز احمدی

دانشیار، مدیریت، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

آمنه راهنما

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران

چکیده

با ظهور تجارت الکترونیک، سازمانها در حال تغییر تجارت و کسبوکار خود هستند. اکثر محققان بر آن اند که تجارت الکترونیکی زمانی میتواند موفق باشد که عموم مردم به محیط مجازی اعتماد کنند. درجه بالای اعتماد نهتنها انتظارات مشتری از یک معامله رضایتبخش را برآورده میسازد، بلکه تردید و ریسک درک شده از معاملات آنلاین را حذف می نماید. هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر قصد خرید اینترنتی در بین مشتریان وبسایت رایانه است. برای آزمون فرضیههای پژوهش، از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی، و مدل تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که شرکتهای مجازی میتوانند، با ایجاد محیطی امن و ایجاد ضمانتهایی در خرید موفق، تمایل به خرید آنلاین مشتریان را، با کاهش ریسک درک شده و افزایش منفت درک شده و اعتماد، افزایش دهند. همچنین، افزایش توجه مدیران شرکتهای مجازی به پیشایندهای شناختی، تجربی، شخصیتی، و حالت عاطفی باعث افزایش اعتماد و کاهش ریسک درک شده مشتریان آنلاین میشود.

کلیدواژه ها

اعتماد, تجارت الکترونیک, ریسک ادراک شده, قصد خرید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.