بررسی تجربی احتراق پایدار و پدیده برگشت شعله در یک مشعل متخلخل دولایه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه سوخت و احتراق، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JFNC-10-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

محسن دوازده امامی

دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان،

چکیده

:در پژوهش حاضر، عملکرد یک مشعل متخلخل دولایه ای، که در لایه اول سرامیک از جنس SiC و لایه دوم گلوله های آلومیناسیلیکاتی (Al۲SiO۵) استفاده شده است، به­صورت تجربی بررسی شده است. یک موضوع بسیار مهم در رابطه با این مشعل ها پایداری شعله در سطح بستر متخلخل است. بنابراین، ضروری است که به­منظور جلوگیری از ایجاد برگشت شعله ناگهانی در مشعل متخلخل، شرایطی که منجر به ناپایداری (پدیده برگشت شعله) می شود را بررسی کرد. در این تحقیق، اثرات قطر گلوله در پایین دست، نسبت هم ارزی و نرخ آتش بر دمای شعله، محدوده عملکرد پایدار مشعل، پدیده برگشت شعله و انتشار آلاینده ها بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که شعله در محدوده نسبت هم ارزی ۳۵/۰ تا ۴۵/۰ در داخل بستر متخلخل پایدار می شود. با کاهش نسبت هم ارزی، شعله به­سمت پایین دست حرکت می کند. همچنین، با افزایش قطر گلوله در پایین دست مشعل، دمای بیشینه شعله و دمای سطح مشعل کاهش می یابد. با افزایش نسبت هم ارزی، مدت زمان برگشت شعله کاهش می یابد. همچنین، با افزایش تخلخل در پایین دست مشعل مدت زمان برگشت شعله کاهش می یابد. میزان هوای اضافی نیز تاثیر قابل توجهی روی میزان CO دارد که میزان CO، با کاهش نسبت هم ارزی، کاهش می یابد. در تمام اندازه گیری ها، میزان NOx  به خاطر دمای پایین شعله مقدار ناچیزی (کم تر از ppm ۵) است.

کلیدواژه ها

مشعل متخلخل دولایه ای, محدوده پایداری شعله, دمای شعله, برگشت شعله, انتشار آلاینده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.