مقایسه وضعیت اورژانس پیش بیمارستانی شهر سبزوار با استاندارد های موجود، ۱۳۹۳

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه مراقبت اورژانس، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJEC-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی راد

Sabzevar University of Medical Sciences

امید صبوری

Sabzevar University of Medical Sciences

اسماعیل صبوری

Birjand University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: مراقبت های پیش بیمارستانی یک جزء اساسی و سرنوشت ساز در درمان بیماران اورژانسی می باشد. هر چه مدیریت این بیماران مناسب تر، صحیح تر و سریع تر باشد، میزان بیماری زایی و مرگ و میر کمتر خواهد شد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه وضعیت اورژانس پیش بیمارستانی شهر سبزوار با استانداردهای موجود در سال ۱۳۹۳ انجام شد. روش بررسی: پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۳، در پنج پایگاه اورژانس درون شهری، سبزوار انجام شد. داده های مربوط به کارکنان و تجهیزات موجود در پایگاه های اورژانس با استفاده از چک لیست استخراج شدند و ۱۴۳۰۶ گزارش ماموریت و میانگین زمانی هر ماه در طول ۱۲ ماه از ابتدای فروردین تا پایان اسفندماه ۱۳۹۳ با توجه به گزارشات ثبت شده در پایگاه مرکزی مورد بررسی قرارگرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمارهای توصیفی و نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد. یافته ها: هیچ کدام از پایگاه ها دارای نیروی انسانی کافی و هیچکدام از آمبولانس ها دارای تمامی تجهیزات مورد نیاز نبودند. بیشترین کمبود مربوط به تجهیزات مدیریت درمانی حیاتی بود به صورتی که تنها ۵۰/۱۲درصد از آمبولانس ها دارای این تجهیزات بودند. حدود ۰۶/۱۸درصد از زمان پاسخ ها در بیشتر از هشت دقیقه پاسخ داده شده اند. نتیجه گیری: به منظور بهبود ارائه مراقبت های پیش بیمارستانی، ضروری است که در زمینه کنترل کیفی خدمات تکنسین های اورژانس پیش بیمارستانی، آمبولانس و تجهیزات مورد نیاز آن، توجه بیشتری صورت گیرد.

کلیدواژه ها

pre-hospital care, emergency medical services, response time, standard, مراقبت پیش بیمارستانی, خدمات پزشکی اورژانس, زمان پاسخ, استاندارد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.