تاثیر بحران مالی بر کیفیت سود
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره: 23، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_ACCTG-23-4_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
استادیار گروه حسابداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
مربی گروه حسابداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
چکیده
هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین اثر بحران مالی بر کیفیت سود است. در این پژوهش کیفیت سود با استفاده از سه شاخص پایداری سود، قابلیت پیش بینی سود و کیفیت اقلام تعهدی اندازه گیری می شود. معیار وقوع بحران مالی در شرکت، وجود حداقل یکی از سه معیار، زیان در سه سال متوالی (زیان عملیاتی، زیان خالص یا زیان انباشته)؛ کاهش سود تقسیمی هر سال نسبت به سال قبل به میزان بیش از ۴۰درصد و مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارتبودن شرکت های در دست بررسی است. در این پژوهش اطلاعات مالی ۹۷ شرکت پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۳ بررسی شده است. نتایج پژوهش با استفاده از الگوی رگرسیون چندمتغیره و روش داده های تابلویی با اثرهای ثابت، نشان داد در سطح اطمینان ۹۵درصد، بحران مالی اثر منفی و معناداری بر پایداری سود دارد و بر قابلیت پیش بینی سود اثر مثبت و معناداری میگذارد. در نتایج این پژوهش بین بحران مالی و اقلام تعهدی اختیاری رابطه معناداری مشاهده نشدکلیدواژه ها
بحران مالی, پایداری سود, قابلیت پیش بینی سود, کیفیت اقلام تعهدیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.