بررسی تاثیر انعطاف پذیری سیستم اطلاعاتی حسابداری بر عملکرد شرکت با رویکرد قابلیت های پویا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ACCTG-24-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عرب مازار یزدیi

دانشیار گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

احمد ناصری

استادیار رشته حسابداری، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

مریم نکوئی زاده

استادیار رشته مدیریت بازرگانی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

امیر مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

چکیده

در فضای رقابتی و شرایط متغیر کسب­و­کار امروزی، تداوم حیات و رشد سازمان ها وابسته به توان آنها در سازگاری با این تغییرات است. در چنین موقعیتی، سیستم­های اطلاعاتی حسابداری نیز به عنوان سیستم اطلاعاتی اصلی، در بیشتر سازمان­ها به منظور حفظ کارکرد بهینه و تامین اطلاعات سودمند برای کمک به مدیریت در تصمیم­گیری، برنامه­ریزی و کنترل، باید از انعطاف­پذیری لازم برخوردار باشند. بنابراین در پژوهش حاضر، بر اساس دیدگاه قابلیت­های پویا (تیس، ۲۰۰۷) به بررسی قابلیت انعطاف­پذیری سیستم­های اطلاعاتی حسابداری و همچنین ارزیابی تاثیرات عملکردی آن پرداختیم. نتایج مصاحبه با مدیران مالی و کارشناسان حسابداری ۵۰ شرکت پذیرفته­شده در بورس اوراق بهادار تهران و تجزیه ­و تحلیل داده­ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری نشان می دهد قابلیت انعطاف­پذیری سیستم­های اطلاعاتی حسابداری، فرایندهای حسابداری را بهبود بخشیده و از این طریق بر عملکرد مالی شرکت نیز تاثیر معناداری داشته است. یافته های این پژوهش در قالب رهنمودهای آگاهی بخش، بر اهمیت و ضرورت انعطاف­پذیری در سیستم­های اطلاعاتی حسابداری و تاثیرات عملکردی آن در سازمان ها تاکید می‎کند.

کلیدواژه ها

انعطاف پذیری, سیستم اطلاعاتی حسابداری, عملکرد مالی, قابلیت پویا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.