مروری بر پژوهش های حسابرسی در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره: 25، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ACCTG-25-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا ناطقی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

کاوه مهرانی

دانشیار حسابداری، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

آرش تحریری

استادیار حسابداری، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر، ارائه تصویر جامعی از وضعیت فعلی پژوهش های حسابرسی در ایران است. همچنین در این پژوهش تلاش می شود که با بررسی روند پیشرفت حوزه های تحقیقات حسابرسی طی زمان و شناسایی حوزه هایی که تا کنون محققان کمتر به آن توجه کرده‎اند، نگرش روشن تری درباره فرصت های مطالعاتی آینده فراهم شود. در این پژوهش ۴۵۷ مقاله حسابرسی چاپ‎شده در ۱۶ نشریه علمی پژوهشی و علمی ترویجی در گروه‎های حسابداری و حسابرسی، اقتصاد، مدیریت و مالی از سال ۱۳۷۱ تا پاییز ۱۳۹۶ مرور شده است. به‎منظور تدوین نقشه ادبیات پژوهش، ضمن بررسی چارچوب مفهومی مقاله‎ها، متغیرهای مستقل و وابسته هر پژوهش شناسایی شد. بر اساس ماتریس روابط بررسی شده در مقاله‎ها، چارچوب مفهومی جامعی از پژوهش های حسابرسی در ایران به‎دست آمد و ۱۱ حوزه تحقیقاتی همراه با فراوانی روابط بررسی‎شده در هر حوزه، شناسایی شد. بیش از ۶۰ درصد تحقیقات از روش آرشیوی و ۳۳ درصد از روش پیمایشی استفاده کرده اند. کیفیت حسابرسی بخش عمده مطالعات گذشته (۷۰ درصد) را به خود اختصاص داده است. پس از کیفیت حسابرسی، حق الزحمه حسابرسی و اظهارنظر حسابرس در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. همچنین محققان به حوزه هایی همانند تردید حرفه ای، قضاوت و تصمیم گیری، تقلب، اخلاق و رفتار حرفه ای کمتر توجه کرده‎اند.

کلیدواژه ها

جهت گیری تحقیق های آتی, حسابرسی, حوزه های تحقیق, مرور روایتی, مطالعه مروری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.