تحقیق در عملیات در حوزه مدیریت سازمان های سرآمد با رویکرد مدل FMEA
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تحقیق در عملیات ایران
- کد COI اختصاصی: ICIORS01_301
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1319
نویسندگان
کارشناس ارشد آموزش مدارک پزشکی
دانشیار دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی اصفهان
چکیده
اداره و مدیریت موثر، علی الخصوص در سازمان های بزرگ و پیشرفته امروزی استفاده از روش ها و فنون جدید است که بایستی توسط مدیران اعمال شود. روش ها و فنون مزبور که جملگی بر پایه تحقیق منظم علمی بنا شده اند شناخت مسایل و مشکلات سازمان و ارائه راه حل آن را ممکن می سازند. به طور کلی اجزاء روش شناسی تحقیق در عملیات عبارتند از :1)شناخت و بیان مشکل2)برقراری هدف و ارائه طرح مقدماتی جهت بررسی مشکل3)جمع آوری و ثبت اطلاعات4)ارائه مدل و راه حل های پیشنهادی5)ارزیابی مدل و راه حل ها و پیشنهاد بهترین آن به مدیریت 6) اجرا و ارائه طرح های پیشنهادی7) نظارت و کنترل در اجرای طرح و ارزیابی نتایج حاصله. از این طریق سازمان های سرآمد فرایند های خود را به منظور کسب رضایت کامل مشتریان و سایر ذی نفعان طراحی نموده ، مدیریت کرده و توسعه می بخشند . بنابراین فرایند های خود را به هنگام نیاز بهبود داده و به منظور نیل به هدف مذکور از نوآوری استفاده می کنند.تجزیه و تحلیل حالات بالقوه خطا و اثرات ناشی از آن (FMEA)، یکی از چندین ابزاری است که برای درک این که چه مواردی در فرایند می تواند ما را با خطا مواجه کند و چگونه مشکلات بالقوه بر مشتریان تاثیر می گذارد و نیز برای ارایه نمودن پیشنهادهایی جهت بهبود فرایند مورد استفاده قرار می گیرد. بر خلاف تعداد بسیار زیادی از ابزارهای بهبود کیفیت ، این تکنیک به بهره گیری از روش های آماری پیچیده ا ی نیاز ندارد. مطالعات FMEA می تواند به سازمان ها جهت بهسازی فرایند ها و کاهش بار مسئولیتی فرایند هایی که آنگونه که باید انجام نمی شوند ، کمک کند. بیش از چهل سال از کاربرد روش FMEA در دنیا می گذرد. تلاش به منظور جلوگیری از رخداد خطا در هنگام ایجاد و توسعه محصولات و فرایند ها و نیز پیش بینی خطا و پیدا کردن که هزینه ترین راه حل برای جلوگیری از بروز خطا از اهم اهداف بکارگیری این روش می باشند. FMEA ، نوعی ارزیابی ریسک است که از آن سابقا در صنعت و امروزه در حوزه سلامت بهره جسته اندکلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.