جغرافیای تاریخی و جایگاه اقتصادی دینور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تاریخ اسلام، دوره: 5، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_PTE-5-17_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا اشتری تفرشی

دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، گروه تاریخ و تمدن اسلامی

چکیده

جغرافیای تاریخی و جنبه­های مختلف حیات اقتصادی، از جمله زمینه­های مطالعات تاریخیی هستند که می­توان آن­ها را در یک جغرافیای خاص و در ارتباط با جغرافیای تاریخی مناطق مختلف مورد بررسی قرار داد و به عنوان مثال، تاثیر عوامل جغرافیایی بر اقتصاد هر منطقه را مطالعه کرد. هرچند خلا مدارک و اسناد بایگانی و آماری در ادوار مهمی از تاریخ ایران، مثلا در سده های نخستین و میانی تمدن اسلامی، به وضوح دیده می شود و این امر ضعفی مهم در پژوهش های تاریخ اقتصادی و جغرافیای تاریخی مناطق مختلف ایران، مانند دینور، به شمار می رود، این پژوهش می کوشد با بررسی بیشترین اطلاعات موجود در منابع و پژوهش های تاریخی و جغرافیایی در باب شهر و ناحیه دینور، با تحلیل این اطلاعات، به تصویری مطلوب از جغرافیای تاریخی دینور دست یابد و وجه بارز تاریخ اقتصادی این ناحیه را، به ویژه در ارتباط با ویژگی های جغرافیایی آن، مورد بررسی قرار دهد.  

کلیدواژه ها

Historical Geography, Economy, City, Region, Dinawar, Djibal, جغرافیای تاریخی, اقتصاد, شهر, ناحیه, دینور, جبال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.