نقد و بررسی کتاب شیوه استدلال نحوی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نقدنامه زبان شناسی، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_LINRE-8-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور شعبانی

گروه زبان و ادبیات انگلیسی،دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

هدف از انجام این مقاله کوتاه، نقد و بررسی کتاب شیوه استدلال نحوی نوشته دکترعلی درزی است که از سوی انتشارات سمت به چاپ رسیده است. بدین منظور، نقاط قوت و برخی از کاستی های این اثر شناسایی و بحث شد. نتایج نشان می دهد که تبعیت از اصول و نگارش علمی، استفاده از منابع معتبر و پراستناد، طرح تمرینهای مفید در پایان هر فصل، تمرکز بر ساختهای زبان فارسی، پرهیز از طرح مباحث نحوی پیچیده در بخشهای اعظم کتاب، مروری جامع بر مطالعات پیشین پیش از توصیف و تحلیل یک ساخت نحوی و غیره از نقاط قوت این اثر به حساب می آیند. از سوی دیگر، عدم تناسب میزان تخصصی بودن و درجه سختی مطالب مطرح شده، اختصاص بخشهای معدودی از کتاب به مطالب غیرمرتبط، بهره گیری از یک نظریه منسوخ به عنوان چارچوب نظری، استفاده از معادل های غیررایج برای بعضی از اصطلاحات تخصصی و طرح بعضی از شواهد و توصیف های چالش انگیز (البته در مواردی معدود) را می توان از کاستی های این اثر برشمرد. واژگان کلیدی: ساختهای نحوی، زبان فارسی، علی درزی، انتشارات سمت

کلیدواژه ها

شیوه استدلال نحوی, علی درزی, سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت), تهران, ۱۳۹۴, ۲۹۳

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.