ارائه الگوی ساختاری عوامل موثر بر قصد خرید پوشاک حجاب در زنان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات فرهنگی تربیتی زنان و خانواده، دوره: 11، شماره: 38
- کد COI اختصاصی: JR_CWF-11-38_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 312
نویسندگان
تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس
موسسه آموزش عالی تابران. مشهد. ایران
دانشگاه علم و فرهنگ. تهران. ایران
چکیده
هدف این پژوهش، ارائه یک الگوی معادلات ساختاری از عوامل موثر بر قصد خرید پوشاک حجاب است. آنچه در اسلام درباره حجاب مد نظر است، نه لباس خاص، بلکه پوشش خاصی است که زنان هنگام حضور در جامعه و معاشرت با مردان از آن استفاده می کنند؛ یعنی انواع پوشاک مختلفی که شرایط و حدود مد نظر اسلام را داشته باشد به عنوان پوشاک حجاب، مورد تایید است. متاسفانه امروزه این واجب دینی با هجمه های زیادی روبه رو شده است. در نتیجه لازم است در کنار مباحث فقهی و جامعه شناسی، مطالعاتی در زمینه شناخت عواملی که بر مصرف پوشاک حجاب موثر است، صورت پذیرد. بر اساس نظریه های موجود، قصد خرید هر محصول با مصرف و استفاده از آن محصول ارتباط نزدیکی دارد. در این تحقیق با مطالعه پیشینه، پنج متغیر دینداری، دلمشغولی مد، عزت نفس، هنجار ذهنی و دلمشغولی حجاب شناسایی و در قالب یک الگوی معادلات ساختاری تاثیر آنها بر قصد خرید پوشاک حجاب مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور، پرسشنامه ای متشکل از ۴۰ سوال استاندارد تهیه، و به صورت خوشه ای تصادفی، میان زنان توزیع شد که ۴۶۱ پرسشنامه برگشت و مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل انجام گرفت. نتایج نشان داد از بین متغیرها، تاثیر متغیر دلمشغولی حجاب بر قصد خرید پوشاک حجاب به صورت مستقیم (ضریب اثر ۰/۸۵) است و بقیه متغیرها به صورت غیر مستقیم بر قصد خرید اثر می گذارد. شاخصهای برازندگی الگوی نهایی در سطح مناسب، و روابط تایید شده معنادار است (۰.۰۰۰۰=P-Value ).کلیدواژه ها
قصد خرید پوشاک حجاب, دلمشغولی حجاب, دلمشغولی مد, عزت نفس, دینداری, هنجار ذهنیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.