بررسی رابطه بین اهرم مالی و هموار سازی سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات مالی، دوره: 9، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_JFR-9-24_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مرادی

چکیده

معمولا مدیران شرکت هایی که بدهی های آنان افزایش عمده ای دارد، انگیزه بیشتری دارند تا از طریق مدیریت سود، اعتباردهندگان را راضی نگه دارند. البته درخواست گزارش حسابرسی سالیانه توسط شرکت های معتبر حسابرسی که عمدتا جزو شرایط برخی تامین کنندگان مالی (قرض دهندگان) است، موجب می شود مدیران در زمینه مدیریت سود با محدودیت ها و ممنوعیت های عمده ای مواجه شوند. بنابراین شرکت هایی که دستخوش افزایش عمده در اهرم مالی می شوند، کمتر اقدام به دستکاری سود خواهند نمود. در این تحقیق به طور تجربی رابطه بین اهرم مالی و هموارسازی سود (یکی از جنبه های مدیریت سود) بررسی شده است. جامعه آماری این تحقیق شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی دوره هشت ساله از سال ۱۳۷۷ تا پایان سال ۱۳۸۴ بوده است. نتایج بیانگر این است که بین اهرم مالی و هموارسازی سود رابطه معنی دار منفی وجود دارد. هم چنین در شرکت هایی که جریان های نقدی آزاد بالاتری دارند، بین اهرم مالی و هموارسازی سود رابطه معنی دار منفی بیشتری وجود دارد.

کلیدواژه ها

اقلام تعهدی اختیاری, اقلام تعهدی غیراختیاری, اهرم مالی, جریان های نقدی آزاد, هموارسازی سود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.