جهتیابی منابع صوت پهنباند با استفاده از دوربین آکوستیکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات
  • کد COI اختصاصی: ISAV11_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر محمد آذرمهری

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشجوی کارشناسی ارشد ایران، اصفهان مهندسی پزشکی- بیوالکتریک

فرهاد واثقی

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشجوی کارشناسی برق ایران، اصفهان مخابرات

مجید محمدصادقی

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشجوی کارشناسی برق ایران، اصفهان مخابرات

امیر اخوان

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، گروه مهندسی پزشکی، ایران، اصفهان استادیار

چکیده

دوربین آکوستیکی برای یافتن منابع صوتی موجود در محیط استفاده می شود وکاربردهای مختلفی در معماری، ردیابی آلودگی صوتی، تشخیص عیوب سیستم های مکانیکی و سونار دارد. در اینگونه دوربین ها تصویر صوتی با تصویر بصری ادغام می شوند تا مکان منابع صوتی با دقت تشخیص داده شود. شکل دهی پرتو به وسیله آرایه میکروفونی، اساس دوربین های آکوستیکی می باشد. به منظور دستیابی به رزولوشن مناسب در این مقاله از روش شکل دهی پرتو کمینه واریانس استفاده شده است. با توجه به حضور مولفه های فرکانسی مختلف در سیگنال های صوتی، الگوریتم کمینه واریانس به صورت پهن باند پیاده سازی شده و نتایج آن با روش تاخیر و حاصل جمع مقایسه گشته است. عملکرد الگوریتم های پیاده سازی شده بر روی داده های شبیه سازی و همچنین سیگنال های ثبت شده از یک آرایه صوتی با ۱۶ میکروفون بررسی شده است. نتایج شبیه سازی و تست های عملی نشان می دهد که الگوریتم کمینه واریانس قادر است با رزولوشن مناسب محل منبع صوتی را در محیط تخمین بزند. نتیجه ادغام تصویر صوتی (با استفاده از آرایه میکروفونی) و تصویر بصری (با استفاده از دوربین گوشیهمراه) حاکی از آن است که سامانه طراحی شده میتواند به عنوان یک دوربین صوتی بکاربرده شود.

کلیدواژه ها

دوربین آکوستیکی؛ شکل دهی پرتو؛ روش کمینه واریانس؛ صوت پهن باند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.