بررسی واکنش بازار سرمایه به کوته‎بینی مدیران در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات مالی، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JFR-20-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه دلشاد

دانشجوی دکتری مدیریت مالی، دانشگاه تهران، پردیس بین‎الملل کیش، ایران

سیدجلال صادقی شریف

استادیار گروه مدیریت مالی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

هدف: در کوته‎بینی مدیران، سودآوری بلند‎مدت شرکت از طریق کاهش فعالیت های تحقیق و توسعه، بازاریابی و فعالیت‎هایی که در سال‎های ابتدایی صرفا دارای هزینه بوده و در بلندمدت آثار آن مشخص می‎شود، فدای سودآوری کوتاه‎مدت و افزایش قیمت‎های جاری سهام خواهد شد. هدف این پژوهش بررسی واکنش بازار سرمایه به کوته‎بینی مدیران و تاثیر وجود سهامداران نهادی بر آن در شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران است. روش: ۱۷۰ شرکت با استفاده از روش نمونه‎گیری حذفی سیستماتیک طی سال‎های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۵، از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران انتخاب شدند. در این پژوهش معیار سنجش واکنش بازار سرمایه بر اساس معیار بازده غیرعادی است. یافته‎ها: در آزمون فرضیه اول، مقدار آماره F مدل برابر با ۹۴۲/۲، سطح معناداری مدل معادل ۰۰۰/۰ و ضریب تعیین آن ۱۴۶/۰ به دست آمد. از سویی، مقدار آماره t و سطح معناداری کوته‎بینی مدیران به ترتیب ۱۶۵/۰ و ۸۶۹/۰ بود. در آزمون‎ فرضیه دوم، مقدار آماره F و سطح معناداری آن در شرکت های با سهامداران نهادی ۶۵۲/۲ و ۰۰۰/۰ و در شرکت های بدون سهامداران نهادی ۱۸۱/۳ و ۰۰۰/۰ به دست آمد. ضریب تعیین مدل در گروه نخست ۰۸۵/۰ و در گروه دوم برابر با ۰۹۸/۰ بود و در نهایت، مقدار آماره t و سطح معناداری کوته‎بینی مدیران در گروه نخست به ترتیب برابر با ۳۳۱/۱ و ۱۸۳/۰ و در گروه دوم ۷۷۶/۰ و ۴۳۶/۰ به‎دست آمد. نتیجه‎گیری: نتایج نشان می دهد وجود یا عدم وجود سهامداران نهادی میان سهامداران، بر رابطه بین بازده غیرعادی و کوته‎بینی مدیران تاثیر معناداری ندارد و نمی‎تواند بر واکنش بازار سرمایه به کوته‎بینی مدیران نیز تاثیرگذار باشد. همچنین بازار سرمایه به کوته‎بینی مدیران واکنش معناداری نشان نداده و مطابق انتظار، کوته‎بینی بر بازدهی غیرعادی تاثیری معنادار و منفی ندارد.

کلیدواژه ها

کوته‎بینی مدیران, بازدهی غیرعادی, سهامداران نهادی, واکنش بازار سرمایه, عملکرد مالی آتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.