استفاده از رویکرد بیزی برای مطالعه همبستگی متغیر با زمان میان شاخصهای منتخب بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات مالی، دوره: 21، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JFR-21-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 241
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه علوم اقتصادی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استاد، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه اورمیه، ارومیه، ایران
استادیار، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیار، گروه اقتصاد و بانکداری اسلامی، دانشکده اقتصاد، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده
هدف: از جمله دغدغههای بسیار مهم سرمایهگذاران، اثر سرایت بین داراییهای مالی است. بازارهای مالی در برخی مقاطع، از وقایع اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تاثیر زیادی میپذیرند و دچار بیثباتی و تلاطم میشوند و سرمایهگذاران و تحلیلگران مالی را دچار آشفتگی میکنند. از اینرو هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شوکها بر تلاطم بازده سهام گروههای منتخب است. روش: در این مطالعه از رویکرد بیزی برای کاربرد تکنیکهای شبیهسازی تصادفی مدلهای GARCH با توزیعهای چندمتغیره چوله استفاده شده است. برای این منظور از دادههای روزانه بازده شاخص سهام گروههای خودرو و ساخت قطعات، بانکی و فراوردههای نفتی طی بازه زمانی ۲۴/۹/۱۳۸۷ تا ۲۹/۵/۱۳۹۷و انواع انعطافپذیر از توزیعهای چندمتغیره که میتواند هم چولگی و هم دنباله پهن را مدلسازی کند، استفاده شده است. یافتهها: نتایج مدل Bayesian DCC GARCH (۱,۱)نشان از یکسان نبودن شدت تاثیر شوکها بر تلاطم بازده سهام گروههای منتخب دارد. در رابطه با سرایت تلاطم، نتایج نشان داد که بازده سهام گروه خودرو و ساخت قطعات نسبت به بازده سهام گروه بانکی، و بازده سهام گروه بانکی در مقایسه با بازده سهام گروه فراوردههای نفتی تلاطم بیشتری را از روز قبل به روز جاری سرایت میدهد. نتیجهگیری: شوکهای وارد بر متغیرها، همبستگی بین آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین توزیع GED بهعنوان توزیع مناسب برای لحاظ ویژگی چولگی شاخصهای در دست بررسی شناسایی شد. بنابراین، در برآوردها از ریسک داراییها و انتخاب سبد بهینه از میان آنها، میتوان از ایده اصلی بهکار گرفته شده در این مطالعه بهره جست.کلیدواژه ها
سرایت, همبستگی متغیر با زمان, رویکرد بیزی, واریانس شرطیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.