بررسی آلودگی ها و اثرات زیست محیطی کارخانه های سیمان بر طبیعت و شهرها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید شبان

نسیمه نوبخت

چکیده

چکیده یکی از نگرانی هایی که در مورد پیشرفت روزافزون صنایع و کارخانه ها در جوامع امروزی مطرح می باشد، بحث آلودگی های زیست محیطی به ویژه در شهرها است. در کشورهای توسعه یافته غربی تلاش و سعی جدی در جهت ایجاد تکنولوژی برای کاهش عوامل آلوده کننده به وجود آمده از فرآیندهای صنعتی انجام گرفته است. حال آنکه در کشورهای در حال توسعه، تلاش و کوشش در راستای پیشرفت هر چه سریع تر در زمینه صنایع و تکنولوژی های مدرن، توجه آنان را از پرداختن به مسائل زیست محیطی به ویژه در شهرها بازداشته است. یکی از عوامل مهم ایجادکننده آلودگی ها، فرآیند تولید سیمان در این کارخانجات است. به طوری که می توان اهم آلودگی کارخانه های سیمان را تولید گرد و غبار، گازهای SO۲ ،NOX ، VOC ، CO۲ ، COو عناصر سنگین HMبه شمار آورد که باعث ایجاد مخاطرات زیست محیطی و انسانی می گردد. این مقاله در صدد است ضمن معرفی صنعت تولید سیمان و آلودگی های زیست محیطی ناشی از تولید آن و تاثیر منفی بر سلامت انسان در شهرها، راهکارهای کنترل و کاهش آلودگی کارخانه های سیمان و اثرات منفی آن بر طبیعت، محیط زیست و زندگی بشر بپردازد. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر این موضوع است که هر چند کارخانجات سیمان با توجه به ماهیت فعالیتشان، باعث تولید و انتشار انواع آلاینده های زیست محیطی در طبیعت و شهرها می شوند، ولیکن با توجه به رونق اقتصادی، افزایش صادرات غیر نفتی و بهبود مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی که در پی احداث این کارخانه ها به وقوع می پیوندد در صورت اتخاذ راهکارهای جامع مدیریت زیست محیطی، استفاده از فناوری های نوین و اقدامات اصلاحی که به آنها اشاره خواهد شد، می تواند به میزان زیادی آثار منفی آن ها را در محیط کاهش دهد.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: کارخانه سیمان، اثرات زیست محیطی، آلاینده های محیط زیست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.