بررسی رفتار دیوار برشی فولادی کمانش تاب تحت اثر حریق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دو فصلنامه پژوهش های زیرساخت های عمرانی، دوره: 7، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_CER-7-12_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون معصومی زهنده

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

محمد حسین زاده

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، نور، ایران

سپیده رحیمی

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، نور

مهدی عبادی جامخانه

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه دامغان

چکیده

در این تحقیق، رفتار دیوار برشی فولادی کمانش تاب تحت بارگذاری حریق و چرخه ای مورد بررسی قرار گرفت. دیوار فولادی نوین مورد نظر در این مطالعه از دو ورق فولادی نازک با فاصله کم از یکدیگر تشکیل شده است که بر روی هر ورق فولادی شیارهای مورب تعبیه شده است که این شیارها در خلاف جهت یکدیگر می باشند. مدل عددی المان محدود با سه نمونه آزمایشگاهی اعتبارسنجی شد و پس از اطمینان از نحوه مدل سازی، مطالعه پارامتریک با در نظر گرفتن متغیرهایی نظیر ضخامت ورق دیوار، عرض شیار، عرض نوار بین دو شیار و درجه حرارت انجام گرفت. در مجموع ۲۵۶ مدل عددی المان محدود تحت تحلیل کوپل دما- تغییرمکان قرار گرفت. نتایج تحلیل ها نشان داد که دمای زیاد، موجب کاستن عملکرد لرزه ای دیوار فولادی می شود، به طوری که در دمای ۹۱۷ درجه سلسیوس ظرفیت باربری، ۹۲ درصد کاهش می یابد. علاوه بر این، با افزایش دما، نقطه تسلیم ورق و قاب در تغییرمکان کمتر اتفاق می افتد. میانگین کاهش مقاومت برشی در دماهای ۴۵۸، ۶۴۲ و ۹۱۷ درجه سلسیوس به ترتیب ۱۸، ۴۶ و ۹۲ درصد در مقایسه با مقاومت برشی در دمای ۲۰ درجه سلسیوس می باشد. همچنین با افزایش درجه حرارت به ۹۱۷ درجه سلسیوس، شکل پذیری به طور میانگین ۷۵ درصد افزایش یافت.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی کمانش تاب, بارگذاری حریق, شیار, مقاومت برشی, روش المان محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.