اثر تعداد اعضای نواری در بررسی عددی رفتار دیوارهای برشی فولادی لاغر بدون سخت کننده با رویکرد پدافند غیرعامل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله پدافند غیر عامل، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SAPD-12-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احسان ابطحی

پژوهشگر-دانشگاه جامع امام حسین (ع)

سیدحسین حسینی لواسانی

استادیار، دانشگاه خوارزمی

چکیده

با توجه به اصل هزینه­_فایده در پدافند غیرعامل نتایج تحقیقات روی رفتار دیوارهای برشی نشان می دهد که سیستم دیوار برشی فولادی حدود ۵۰ درصد در مصرف فولاد نسبت به سیستم­ قاب خمشی صرفه­جویی به همراه خواهد داشت. سیستم دیوار برشی فولادی به عنوان یک سیستم باربر جانبی مقاوم در برابر تهدیدات طبیعی و انسان­ساخت از قبیل زلزله و انفجار که علاوه بر سبک بودن نسبت به دیوارهای برشی بتنی از سختی و شکل­پذیری بالایی برخوردار است، عملکرد مناسبی از خود نشان داده است. با وجود این مزایا هنوز این سیستم به صورت گسترده در ایران مورد استفاده قرار نگرفته است. در این مقاله، از مدل نواری به عنوان یک روش برای تحلیل دیوارهای برشی فولادی استفاده شده است. در این مدل صفحات پانل­های فولادی با نوار های مایل و با زاویه یکسان به عنوان میدان کشش جایگزین می­شوند. در این تحقیق، اثر تعداد اعضای نواری استفاده شده در مدل و زاویه شیب در تحلیل رفتار این سیستم بابر جانبی نشان داده شده است. در پایان نتیجه می­شود که تعداد اعضای نواری و زاویه شیب یک اثر ناچیز روی رفتار الاستیک سیستم­ دارند و اگر تحلیل­های استاتیکی خطی برای سیستم دیوار برشی فولادی لاغر بدون سخت­کننده ارائه شده باشد، پانل­های میانقابی را می­توان با ۱۰ عضو نواری، همان طور که در آئین نامه کانادا حداقل ۱۰ عضو نواری در هر پانل توصیه شده است، مدل کرد. اما سختی غیرالاستیک و پاسخ سیستم دیوار برشی فولادی لاغر بدون سخت­کننده، می­تواند از طریق مدل سازی پانل های میانقابی با ۳۰ عضو نواری و زاویه مایل ۴۵ درجه به صورت دقیق به دست آید.

کلیدواژه ها

مدل نواری, بارهای جانبی, دیوار برشی فولادی لاغر بدون سخت کننده, رفتار غیرخطی مواد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.