بررسی ویژگی ها و عوامل علاقه مندی به تاریخ محلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آموزش تاریخ
  • کد COI اختصاصی: NCHE03_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی نعمتی

مدرس دانشگاه فرهنگیان

اسماعیل سپهوند

دانش آموخته دکتری ایران بعد از اسلام

بیژن یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ اسلام دانشگاه تهران

چکیده

تاریخ محلی یکی از انواع تاریخ نگاری است و نویسنده آن مورخ محلی نامیده می شود. با توجه به دلایلی مانند تعهد و تعصب سیاسی یا دینی نسبت به محل زندگی خود به بررسی تاریخ، جغرافیا، مردم و مشاهیر یک ناحیه خاص در یک سرزمین می پردازد و دارای ویژگی های خاصی است. مورخان محلی تا حدود زیادی با تکیه بر روایات و عدم انسجام آنها بدون سال شماری و تعمق با نوشتن متونی اغراق آمیز و متعصبانه به این کار می پردازند و روش تحقیق در آن روش ویژه ای می باشد. این روش مورد غفلت اکثر نقادان تاریخنگاری در ایران قرار گرفته است. در این پژوهش پس از بررسی انواع تاریخنگاری، روش تحقیق مورخان محلی معاصر و روایات آنها و شناخت راویان و نسب شناسان که در راستای نام مورخ محلی قرار گرفته، مورد بررسی قرار می گیرد و با ذکر مواردی به نقش تاریخ محلی و مورخ آن در علاقه مندی مخاطبان به این نوع تاریخ نگاری پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

نقد، تاریخ نگاری، مورخ، تاریخ محلی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.