بررسی تطبیقی عوامل تبیین کننده میزان پیاده مداری محلی (موردپژوهی: محله جنت آباد شمالی و محله نارمک (هفت حوض))

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه معماری و شهرسازی پایدار، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SAUD-10-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه جلیلی صدرآباد

شهرسازی- علم و صنعت

مصطفی بهزادفر

رییس دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت، تهران

فاطمه برجی

دانشجوی کارشناسی ارشد- علم و صنعت

چکیده

حرکت پیاده به عنوان یکی از کهن ترین شیوه های جابه جایی انسان در فضای شهری محسوب می شود. هدف این رویکرد سالم سازی و فراهم آوردن تسهیلات حرکت پیاده به صورت مطمئن و کارآمد است، از این رو به یکی از محور های اصلی برنامه ریزی و طراحی شهری تبدیل شده. با توجه به افزایش روزافزون مداخلات برنامه ریزانه و طراحانه بر مبنای شهر خودرومحور و پیامد های منفی این امر، توجه به مقوله پیاده مداری و حرکت به سوی شکل گیری شهرهای پیاده مدار امری ضروری است. هدف اصلی این پژوهش بررسی تطبیقی عوامل تبیین کننده میزان پیاده مداری در محلات جنت­آباد شمالی و هفت­حوض نارمک است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه پژوهش توصیفی- تحلیلی و کمی دسته­بندی شده است. روش پژوهش و گردآوری اطلاعات کتابخانه ای، اسنادی و همچنین پیمایشی، مشاهده مستقیم و پرسشنامه بود. با توجه به هدف اصلی پژوهش جهت مقایسه سطح پیاده مداری در محلات هدف از آزمون مقایسه میانگین ها و همچنین برای تعیین عوامل تبیین کننده میزان پیاده مداری در محلات هدف از روش تحلیل­عاملی در محیط نرم­افزار SPSS ۲۶ استفاده شده است. نتایج نشان می دهد میانگین سطح پیاده مداری در محله هفت­حوض با عدد ۷۸.۳۰۱۷ بالاتر از محله جنت­آباد شمالی با عدد ۶۹.۴۰۱۰ است. مهمترین عامل تبیین­کننده میزان پیاده مداری در محله جنت­آباد شمالی عامل "تنوع خدمات محله" با واریانس تبیین شده ۶.۷۰۶ است در حالی که در محله هفت­حوض نارمک عامل "کیفیت محیطی" با واریانس تبیین شده ۱۱.۳۶۵ به عنوان عامل اول و قویترین عامل شناسایی شده است.واژگان کلیدی: پیاده مداری، آزمون مقایسه میانگین ها، تحلیل عاملی، جنت آباد شمالی، هفت حوض نارمک

کلیدواژه ها

پیاده مداری, آزمون مقایسه میانگین ها, تحلیل عاملی, محله جنت آباد شمالی, محله هفت حوض نارمک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.