نقش بهرهبرداری از محصولات فرعی مراتع شمال کشور در جذب گردشگران (مطالعه موردی: مراتع ییلاقی دماوند بخش لاریجان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: TMSD01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا سعیدی گراغانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

قدرت اله حیدری

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدزکریا علوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه مازندران

سیدجابر نبوی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

چکیده

اکوتوریسم یکی از بخشهای مهم اقتصادی در مناطق روستایی و عشایری است که توانسته است به عنوان یک صنعت پاک مطرح شود و نقش مهمی در بالا بردن سطح معیشت و رفاه مردم روستایی و عشایری ایفا نماید. مراتع ییلاقی دماوند با مساحتیبالغ بر 24216 هکتار در فاصله 80 کیلومتری جنوب شهرستان آمل و در بخش لاریجان قرار گرفته است . حداکثر ارتفاع منطقه 4600 متر و حداقل ارتفاع آن 2300 متر از سطح دریا میباشد. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی و کمی استفاده شد. اطلاعاتمربوط به نوع کاربرد سنتی و بومی گیاهان مرتعی با استفاده از مصاحبه حضوری، مشاهده (مشارکتی) و اطلاعات حاصل از مطالعاتکتابخانهای و اسنادی جمعآوری گردید. نتایج حاصل از جمعآوری اطلاعات محلی و مشاهدات نشان داد 66 گونه از 23 تیره گیاهی در مراتع ییلاقی دماوند وجود دارد. گونههای موجود در منطقه دارای کاربردهای متنوعی از جمله دارویی، علوفهای، صنعتی، خوراکیو زینتی میباشند که میتوانند در صنعت اکوتوریسم و جذب گردشگران مورد توجه قرار گیرند. همچنین با بررسیهای انجام گرفتهمشاهده شد روستائیان منطقه حدود چهل هزار کندوی عسل در فصل بهار و تابستان در مراتع با فواصل منظم در سطح مراتع دارند که از طریق فروش عسل مبالغ قابل توجهی نصیب آنها میشود. توجه به پتانسیل بالقوه گیاهان و سایر مواهب طبیعی منطقه می -تواند عامل مهمی در جذب گردشگران بوده و نقش بسزایی در افزایش سطح درآمد خانوارهای روستایی و عشایری داشته باشد . ازاین رو توصیه میگردد کارشناسان و تعاونیهای خدماتی سیاحتی به این موارد در برنامهریزیها توجه داشته باشند

کلیدواژه ها

محصولات فرعی، گردشگری، کندوی عسل، مراتع ییلاقی دماوند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.