نقش ایران در گردشگری درمانی جهان اسلام با تأکید بر طبیعت درمانی :کارکردها، چالشها و راهکارها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: TMSD01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا تقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه سیستان و ب

غلامرضا نوری

استادیار دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی سیستان و بلوچستان

زیبا شیرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه سیستان و ب

چکیده

توریسم، صنعتی درآمدزا و با صرفه اقتصادی بسیار که با ایجاد تبادلات فرهنگی و اجتماعی میان ملل مختلف مورد توجه می باشد و فرصتهای مناسبی برای ورود به عرصه تجارت بین المللی را فارغ از سطح توسعه یافتگی کشورها فراهم میآورد. امروزه گردشگری درمانی به منظور بهره گیری از فواید درمانی و تاثیرات جسمی و روانی مناطق خاص مورد توجه گردشگران قرار گفته است. کشور ایران در این زمینه دارای توانمندیهای همچون داروهای نو ترکیبی، سلولهای بنیادین،درمانهای چشم پزشکی و سرطانها، همچنین هزینه کم پزشکی نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی، هزینه کم اقامتینسبت به منطقه، وجود اشتراکات دینی و پتانسیلهای طبیعی همچون تنوع اقلیمی بعنوان کشوری چهار فصل، لجن درمانی، ماسه درمانی، گل فشانها و در حوزه آب درمانی وجود بیش از 1000 چشمه آب معدنی و دیگر جاذبه های طبیعی که پتانسیللازم را در زمینه گردشگری درمانی دارا می باشد. اما توسعه این حوزه از گردشگری آنطور که باید و شاید مورد توجه نهاد های متولی امر قرار نگرفته است و به تبع آن در سطح کسب و کار نیز مجموعه های خصوصی و موفق پای نگرفته است. هدفاین پژوهش پاسخ به چرایی و توسعه نیافتگی گردشگری درمانی و عوامل مرتبط بر آن می باشد. در این دیدگاه، توسعهگردشگری درمانی با استفاده از منابع موجود به گونه ای است که ضمن پاسخ دادن به نیازهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و انتظارات گردشگران بتواند وحدت و یکپارچگی و رفاه مردم را تامین کرد. روش پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و از نظرجمع آوری داده ها توصیفی _ تحلیلی می باشد و ضمن تحلیل وضعیت صنعت گردشگری درمانی در ایران به نقش،کارکردهای آن موانع و راهکارهای ایجاد صنعت گردشگری درمانی در ایران می پردازد

کلیدواژه ها

گردشگری درمانی، توسعه،کارکردها، پتانسیل های طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.