مطالعه عددی پارامترهای موثر بر رفتار دال های مجوف بتنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF06_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریناز ذاکر گلرودباری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه، موسسه آموزش عالی احرار، رشت.

ملک محمد رنجبر تکلیمی

دانشیار گروه عمران دانشکده فنی دانشگاه گیلان، رشت.

چکیده

وزن کلی ساختمان بسیار تحت تاثیر وزن سقف میباشد. دالهای مجوف پیشتنیده پیش ساخته بتنی یکی ازگزینه های کاهش وزن سقف و به ویژه کاهش مصرف بتن میباشند. این نوع دالها دارای چندین حفره درراستای طولی بوده که باعث صرفه جویی در مواد بتنی و سبک شدن آن میشود. در این مقاله به مطالعه پارامترهای موثر بر رفتار دالهای مجوف پیشتنیده بتنی به صورت مدل سازی عددی توسط نرم افزار اجزای محدود ABAQUS پرداخته میشود. دال مجوف پیشتنیده ی بتنی برای صحت سنجی، به ابعاد ۳۵۰۰ ۶۰۰ ۱۵۰ میلیمتر و با نسبت دهانه برش به عمق( ۷/۵ (a/d میباشد. حفرات ایجاد شده در دال مجوف به شکل دایره ای به قطر ۸۰ میلیمتر بوده و بتن دال دارای مقاومت فشاری ۲۸ روزه ۴۳ مگاپاسکال میباشد. در بخش کششی دال از ۳ کابل فولادی ۷ رشتهای استفاده شد. پارامترهای متغیر تعداد کابل در بخش فشاری وکششی و ضخامت دال مجوف پیشتنیده در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که با افزایش تعداد کابلهای پیش تنیدگی از ۳ به ۵ در بخش کشش میزان ظرفیت باربری % ۴۲/۳۹ افزایش و تغییرمکان نظیر بار حداکثر در وسط دهانه به دلیل وجود کابل و رفتار ترد دال %۱۹/۷۲ کاهش می یابد. همچنین وجود ۳ کابل در بخش فشاری، % ۷/۷۸ افزایش در ظرفیت باربری و % ۳/۹۴ کاهش در تغییرمکان را نشان داد. با افزایش تعداد کابلها در بخش فشاری، میزان تغییرمکان به ازای ظرفیت باربری حداکثر، کاهش می یابد. مقایسه دو ضخامت ۱۸۰ و ۲۰۰ میلی متر در دال مجوف پیشتنیده بتنی نسبت به دال مجوف پیشتنیده بتنی با ضخامت ۱۵۰ میلیمتر نشان داد که ظرفیت باربری در نمونه ها به ترتیب % ۳۲/۷۶ و % ۵۳/۱۹ افزایش یافته و تغییرمکان نظیر ظرفیت باربری حداکثربه ترتیب % ۲۵/۴۲ و % ۴۱/۶۷ کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

پارامترهای موثر، دال مجوف پیشتنیده بتنی، ضخامت دال، کابل گذاری، نرم افزار آباکوس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.